Sluttspillet i Telenorligaen - Counter-Strike: GO

– Jeg tror de er mer redd enn oss

Kristian «akEz» Kornbakk strutter av selvtillit før finalen mot Entelechy.

Kristian «akEz» Kornbakk og Jonathan «Zame» Nyhagen møtes i finalen i Telenorligaen i Counter-Strike: GO
Eivind von Døhlen/Montasje Gamer.no

Etter en lang sesong er det kun finalen som gjenstår på programmet i Counter-Strike: GO. Det er Demise og Entelechy som møtes i finalen etter to elleville semifinaler. Demise tok en sterk 2-0 seier mot Kingpins, mens Entelechy trakk det lengste strået etter en ellevill avslutning på fredagen.

Demise møter dermed Entelechy til dyst når Telenorligaen skal avgjøres. Klokken 19:00 lørdag skal Telenorligaen avgjøres. Se sendingen her »

«akEz» sikret Demise finalebillett på egenhånd - Entelechy vant høydramatisk oppgjør

Etter semifinalen mot Kingpins var Kristian «akEz» Kornbakk på alles lepper etter å ha sendt Demise nesten på egenhånd til finalen og superlativene manglet ikke etter kampen. Kornbakk har tatt store steg denne sesongen under NOREG-banneret og fikk ut sitt absolutte potensiale i fredagens første semifinale.

– Alt jeg gjorde ble til gull, kunne Kornbakk fortelle til Nettavisen etter klasseprestasjonen.

Det er duket for finale i Telenorligaen lørdag klokken 19:00.
Eivind Von Døhlen

For å trekke ut prestasjonen ytterligere har vi sett på statistikken. I 2-0 seieren med sifrene 16-7 på begge kartene leverte Kornbakk følgende statistikk.

2,09 i rating i en serie er hans beste prestasjon noensinne i en enkelt serie. Den enorme prestasjonen på Nuke hvor Kornbakk klokket 40 drap og 12 dødsfall holdt til en rating på svimlende 2,65(!). Det er også han beste prestasjon på et enkelt kart. Med en ADR på 131,2 vitner det om en spiller som har hatt mye å hanskes i nedsablingen av Kingpins.
(Kilde: HLTV.org)

For Entelechy sin del ble kampen mot Riddle langt mer dramatisk. Etter at lagene tok hvert sitt kart skulle det hele avgjøre på Nuke, og for en kamp det ble.

Riddle hadde alle muligheter til å stikke av med kampen på stillingen 15-14 i deres favør. Men Entelechy hentet seg inn igjen og tok kampen til overtid. Det måtte ikke en, to, men tre overtidsrunder før en vinner var kåret.

Riddle med Christian «dreamcatchR» Paulsen i spissen, maktet å sette en stopper og presse Entelechy lenge, men til slutt viste serielederen seg sterkest. Hele 25-22 stod det på tavlen når den andre semifinalen var avgjort.

Demise strutter av selvtillit

DISSE SPILLER FOR DEMISE

Vis mer

Mikal «enix» Øiestad
Michael «wwww» Sandvik
Kristian «akEz» Kornbakk
Even «nafu» Leirvik
Kristian «kriz» Sandvær

Vi tok naturlig nok kontakt med Demises stjernespiller «akEz» etter hans enorme prestasjon som sikret Demise den første finalebilletten.

Les også
– Vi tapte alle fire pistolrundene, men stikker likevel av med seieren

– Jeg må først og fremst spørre deg, hva i alle dager skjedde på Nuke?

– Vi har i grunn øvd ganske lite frem mot sluttspillet, slik at planen vår var å prøve å gå sammen og prøve å revansjere dødsfallene. Når vi fikk pistolrunden ønsket vi bare å bruke økonomien i vår favør. Jeg fikk jo åpningskills overalt og det var veldig deilig. Det var drømmekampen og tror ikke det skjer igjen med det første. Men jeg håper å følge opp det i finalen. Vi får se, forteller Kornbakk som naturlig nok var strålende fornøyd.

Kornbakk vet ikke helt om han fikk se det riktige Kingpins, men føler han har sett den samme tendensen gjennom hele sesongen.

Kristian «akEz» Kornbakk er selvsikker før finalen.
Eivind Von Døhlen

– Jeg vet ikke helt, det er så vanskelig å plassere dem for jeg vet at alle spillerne kan, men i hele sesongen har de slitt med å få det ut i kamper. Jeg vet rett og slett ikke, for vi slo 2-0 ganske overlegent i seriespillet også. Kanskje de sliter litt mot slike lag som oss, som er litt tilfeldige.

Mange har påpekt at Kornbakk er blant spillerne som har tatt store steg denne sesongen. Det har gjort han fortjent til en plass i NOREG, som for øyeblikket er inne i en liten pause. Vi spør Kornbakk om han selv føler han har tatt steg.

– Det føler jeg absolutt. Jeg har alltid følt at jeg har nivået inne, men har ikke fått det helt ut fordi jeg har vært den taktiske lederen og støttespilleren i laget i form av å sette opp runder og legge granater som gjorde det vanskelig for meg å skinne. I senere tid har jeg lagt mer tid på å spille meg selv litt bedre, for jeg vet jeg har det inne og tror det kan hjelpe laget mitt enda mer. Selvtilliten er mye høyere nå enn tidligere, mye høyere, forteller Kornbakk.

Kornbakk ønsker på tross av sin prestasjon og også trekke frem sine lagkamerater som gjerne blir overskygget etter en slik prestasjon.

– Jeg synes alle lagkameratene mine tok ansvar når det trengtes. Dersom jeg døde så ryddet de opp etter meg uansett og det var helt nydelig. Grunnen til at jeg får mye kills i den kampen er fordi jeg får mye action. Jeg har litt flaks med timingene mine i tillegg til at jeg får mye «eco-kills». Selv om jeg har høy score betyr ikke det at de andre spilte dårlig. Jeg syns de gjorde jobben og vel så det.

Demise omtales gjerne som et erketypisk mikslag. Nevnte Kornbakk er for øyeblikket en del av NOREG. Michael «wwww» Sandvik er en del av det nye laget til Ole «Saidonz» Christensen. Likevel har Demise fått lagt ned noe forberedelser inn mot sluttspillet.

– Vi har fått trent i en uke og fått inn så mange kart som mulig i vår rotasjon. Vi kan spille PUG-kart slik at vi ikke trengte å fokusere på Cache, Mirage og Dust2 så vi valgte å øve på Nuke, Overpass og Inferno for å være forberedt på å møte lag som er innøvd.

I det vi foretar intervjuet med Kornbakk er ikke den andre finalisten kjent. Kornbakk hadde tro på Riddle, men fryktet ingen av dem inn mot finalen.

– Det er vanskelig å si. Entelechy burde på papiret være favoritt, men det er stilt spørsmålstegn til hva de kan få til på LAN i motsetning til på nett. Jeg tror at Riddle tar det 2-1, men at Entelechy får et kart. Jeg bryr meg ikke så veldig om hvem vi møter. Vi er selvsikre mot å møte begge motstanderne og tror de er mer redd enn oss, avslutter Kornbakk som sender et skremmeskudd til Entelechy.

– Det blir tøft

DISSE SPILLER FOR ENTELECHY

Vis mer

Ole «Saidonz» Christensen
Jonathan «Zame» Nyhagen
Henrik «Cryptik» Asphaug
Christoffer «hEllberg» Andersen
Mikael «mikki» Gaup

Det var en sliten Jonathan «Zame» Nyhagen som møtte Gamer.no etter maratonkampen mot erkerivalen Riddle. Vi spurte Nyhagen om hvordan han følte kampen mot Riddle gikk.

– Den var veldig intenst. Jeg følte ikke jeg leverte, men det gjorde «Saidonz» og «hEllberg» så absolutt. Når vi vant første kart, var jeg så sikker på at vi kom til å ta andre også. Det gikk jo ikke helt som planlagt, men da vi vant det tredje nå, ble jeg veldig glad. «Mikki» og «Cryptik» var også veldig flinke. Det var vel egentlig bare jeg som underpresterte, men det kommer en tid i morgen, forteller Nyhagen.

– Under overtiden, var det veldig frem og tilbake hvem som skulle vinne. Hvordan var det?

Jonathan «zame» Nyhagen er bekymret for «akEz» før finalen mot Demise.
Eivind von Døhlen

– Det var litt sånn rart og spille egentlig. Vi følte vi hadde det hele tiden, men så tapte vi runder vi ikke skulle tape og ble knust av «dreamcatchR» og «DalcoN». De er veldig flinke spillere.

Entelechy har vært offer for mye kritikk. Nyhagen mener laget bør bevise seg på LAN og trekker frem den avtroppende kapteinen etter seieren mot Riddle.

– Jeg føler jeg ikke har bevist meg nok, men «Saidonz» burde nok føle det. Han har spilt veldig bra de kampene her.

Nyhagen er med god grunn smått bekymret før finalen lørdag og håper stjernespilleren i Demise har en dårlig dag.

– Det blir tøft mot Demise i morgen. «akEz» er veldig flink til å lede lag generelt også har han spilt med NOREG den siste tiden og lært ganske mye der tipper jeg. I tillegg har han vært taktisk leder for Demise tidligere så jeg tror det blir en tøff kamp. Jeg håper ikke han har samme dag i morgen for vår skyld.

I løpet av den siste tiden har det versert rykter om dårlig stemning innad i Entelechy, noe Nyhagen bekreftet i et intervju med Gamer.no. Han avfeier imidlertid ryktene om at stemningen fremdeles er sur.

– Den Twitch-greien jeg kom ut med føler jeg ikke førte til en verre stemning i laget. Men det har vært det før. Når vi spilte kampen mot Nordavind var jeg og «Saidonz» i en ganske heftig krangel, men det har løst seg nå. Heldigvis før sluttspillet, avslutter Nyhagen.

Siste fra forsiden