League of Legends

– Jeg tror ikke vi kunne unngått noen av våre utskiftninger

Det norske League of Legends-miljøet preges av hyppige spilleroverganger.

Sondre «Tivity» Afdal i BX3 tror folk flest undervurderer effekten av lagendringer.
Benedichte Breistøl

Dette er Telenorligaen:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier sponset av Logitech G og Expert. Over 2000 spillere deltar og det spilles mer enn 300 kamper i uka.

Ofte stilte spørsmål om ligaen »

Ligaportal for de enkelte spillene:

Snart stenger overgangsvinduet i ligaene og flere av Telenorligaens League of Legends-lag har nå gjort markante endringer i lagoppstillingen. Mens Arcane Gaming tenker helt nytt, har BX3 Elektroniske Sportsklubb gått tilbake til røttene.

Arcane Gaming, som av mange ble ansett som et av ligaens bunnlag før sesongen, fikk inn tre nye spillere før helgas ligaoppgjør mot Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb. Det tjente de godt på. Selv om laget kun hadde spilt noen få kamper sammen, resulterte oppgraderingen i at Arcane spilte seg til uavgjort mot en av vinnerfavorittene i Telenorligaen. Samtidig stadfestet Arcane at de ikke bør undervurderes. Nå er de optimistiske for fremtiden.

Per Steffen «Persha» Høe Dybdahl er en av spillerne som ble byttet ut på Arcane. Da det ble klart at endringer måtte skje, gjorde Persha det beste ut av situasjonen og valgte å gå inn i en mer administrativ rolle i laget. Han sto nemlig fort i spissen da Arcane Gaming skulle velge hvem som erstattet ham og to av hans tidligere lagkamerater. Og fremover skal han fungere som trener for den nye lagoppstillingen.

– Jeg følte ikke at jeg spilte bra nok og synes at en rolle som hovedtrener og analytiker for laget passet meg bedre, forklarer Persha og utdyper:

– Prosessen med å finne nye spillere har vært ganske hektisk, men vi traff ganske godt på de første tre spillerne vi prøvde. Vi hadde bare en dag med trening sammen med dem før vi spilte uavgjort mot Lions, men likevel presterte vi godt så potensialet er stort fremover.

Søker du et proff- eller amatørlag? Nå er det enklere enn noen gang å finne seg et lag i Spillermarkedet »

Arcane Gaming består nå av:

Vis mer

August «FatBat» Lindberg
Anthony «Wuizy» Vu
Kris «Kris» Abrahamsen
Thomas «Qtic» Hauger
Kristoffer «Kisse» Sakshaug

– Utskiftninger gir ikke så store utfordringer

Blant spillerne som kom inn på Arcane Gaming er Thomas «Qtic» Hauger. Han har spilt for Atraxy og en rekke andre norske lag tidligere. Første gang Arcane kontaktet ham om for å forhandle om en overgang, svarte Qtic nei. Da han fikk beskjed om at ble gjort endringer i flere ledd og fikk se hvem som kom inn, ombestemte seg og takket ja til tilbudet.

– Generelt sett virker lagoppstillingen vår veldig sterk nå, og jeg føler at vi har fått god kjemi. Det synes jeg er utrolig viktig. Alle som er involvert i Arcane virker også veldig motiverte og det er bra, sier han til Gamer.no.

Mens noen kanskje kritiserer den hyppige utskiftningen i norske lag, synes Qtic at det er nærmest uproblematisk. Han mener at nivået på samspill i norske lag er så lavt at det ikke påvirker resultatene så mye hvis man bytter ut spillere.

– Jeg synes det generelt er smart at norske lag ikke er redd for å gjøre «roster swaps». I forhold til verdens topplag har ikke lag i Norge bygd opp spesielt mye synergi, så de møter ikke nødvendigvis så store utfordringer når de bytter ut spillere, forklarer Qtic.

BX3 tilbake til sin «klassiske stil»

Les også
– Vi har samlet fem spillere som har det som trengs for å bli best

BX3 Elektroniske Sportsklubb og Sondre «Tivity» Afdal er heller ikke ukjent for endringer i lagoppstillingen. Laget startet sesongen med nærmest å erklære at de var et «superlag» som kom til å kjøre over all motstand. Fløyten har nå fått en annen lyd. Etter mye frem-og-tilbake er laget nå så godt som tilbake der de startet og spillerstallen ser særdeles kjent ut.

BX3 Elektroniske Sportsklubb består nå av:

Vis mer

Morten «Speed» Kjelsrud
Kristian «Lifting» Næsgaard
Sondre «Tivity» Afdal
Jon Olav «BigFatAndBlack» Holland
Preben «Prebz» Gulbrandsen

For selv om det kun er få uker siden slo BX3 på stortromma og annonserte at de hadde fått inn den anerkjente jungleren Tri Tin «K0u» Lam, har jungel-spilleren nå forlatt laget. Klubben har nå erstattet ham med Kristian «Lifting» Næsgaard. Hvis det navnet høres kjent ut, er det fordi Lifting spilte med dem gjennom fjorårets ligasesong hvor han blant annet vant prisen for mest verdifulle jungler.

Tivity mener han og lagkameratene har vokst på det hele og angrer ikke på at de har forsøkt ulike løsninger.

– Jeg tror ikke vi kunne unngått noen av våre utskiftninger. Dessuten tror jeg folk flest undervurderer effekten av slike endringer. Det kan være en skikkelig «boost». Nå er vi jo i seiersrus og er mer motiverte enn på lenge.

Tivity tror det kan være en stor fordel for dem å være tilbake til det han omtaler som den «klassiske stilen» deres. De har lært mye av endringene og flere av spillerne har fått et annet perspektiv på spillet.

– Før tenkte vi at alle andre var søppel i forhold til oss, men etter at vi gikk på en smell på The Convention har vi lært at det ikke er slik. Vi er blitt mer jordnære av det, sier Tivity.

– Jeg kan for eksempel ikke garantere at vi er best lengre, men det er nesten en fordel fordi alle vil fokusere mer på å bli bedre nå.

Her er alle overgangene hos League of Legends-topplagene siden vårsesongen av Telenorligaen startet 31. januar, i følge lagenes egne sider her på Gamer.no. Overgangsvinduet stenger 20. mars:

Arcane Gaming:

Spillere inn: Wuizy, Qtic, Kris
Spillere ut: Pinkman

Atraxy:

Spiller inn: Accziz
Spillere ut: Quixeth

BX3 Elektroniske Sportsklubb:

Spiller inn: Lifting
Spillere ut: Hatrixx, k0u

Celestial Gaming:

Spiller inn: Haiqu, Quixeth
Spiller ut: Qtic

GamersLeague eSports:

Spillere inn: Prii, Tiger, Zeluz
Spillere ut: Hasj

Lions EK:

Spillere inn: Saitò
Spillere ut: Ingen.

SupaGoatSmuggla:

Spillere inn: Fruffy, Hatrixx
Spillere ut: Tom, Paeder

Team Gamermag:

Spillere inn: Ingen
Spillere ut: Ingen

Siste fra forsiden