Celestial møter Momentum - Telenorligaen: Counter-Strike: GO

– Jeg tror «kSwitch» har mye å si for Momentum

Både «FHORZE» og «dem0» i henholdsvis Celestial og Momentum skryter av veteranen før møtet onsdag.

Christian «kSwitch» Lorange gjør et nytt comeback og er tilbake i Momentum.
Eivind Von D

Åttende runde i Telenorligaen står for tur, og runden er av den uvanlige sorten. I skrivende stund er allerede fire av fem kamper bekreftet flyttet på bakgrunn av Minor-kvalifiseringen til IEM Katowice 2019 mandag og tirsdag. Dette gjør at kampene spilles sporadisk gjennom uken. I rundens hovedkamp møtes Celestial og Momentum. Kampen er flyttet til onsdag, men går som vanlig av stabelen klokken 20:00.

LES OGSÅ: Overgangsbonanza i Telenorligaens øverste divisjon i Counter-Strike: GO

Før runden er Demise og Nordavind sikret sluttspillplass, mens Celestial, Momentum og Kingpins kjemper om de to gjenværende plassene. Det gjør at kampen mellom Celestial og Momentum blir utrolig viktig for begge av lagene. Vinneren vil trolig sikre seg én av de fire plassene, mens taperen må se sluttspillet hjemmefra.

Jørgen «FHORZE» Pettersen i Celestial kjenner litt på presset i forkant av det viktige oppgjøret.

Det er jo alltid et lite press der når du møter til en kamp. Kanskje litt ekstra nå i og med at dette er kampen som bestemmer hvem av oss som får sluttspill plass, men det er noe jeg tror begge lag skal få kjenne litt på. Utfallet av kampen er særdeles viktig for sesongen vår.

Kampen ser du onsdag kveld på Twitch klokken 20:00 »

– Man er nødt til å ta det seriøst til enhver tid

DISSE SPILLER FOR CELESTIAL

Vis mer

Jørgen «FHORZE» Pettersen
Emir «rhyme» Muminovic
Andreas «AlfaN» Nordvik
Michael «meCa» Grindhaug
Kristian «kriz» Sandvær

Celestial ble i forkant av sesongen spådd som middelhavsfarer. Nå kjemper laget om sluttspillplass, men skal en tro Pettersen tilsvarte spådommen ambisjonsnivået når laget tok fatt på sin første kamp etter opprykket.

– Vi hadde egentlig ikke noen spesiell forventning til sesongen, men allerede etter første match visste vi at vi kunne kjempe om en eventuell sluttspill plass, og det var målet vi satt da. Så alt annet enn seier mot Momentum ville vært en skuffelse.

I år har det vært et relativt stort klasseskille mellom lagene på tabellen. Årets topp fem inkluderer kun lag som trener jevnt eller noe, mens de typiske mikslagene som man alltid finner har fått det langt tøffere enn tidligere. Pettersen mener vi fremdeles kommer til å se mikslagene fremover, men understreker at lagene med trening vil dra fordel av innsatsen de har lagt ned.

Jørgen «FHORZE» Pettersen i Celestial mener seriøsiteten må styrkes over hele linja.
Celestial Gaming

– Det som det er mangel på i Norge er sponsorer, og lag som blir lønnet. Per dags dato er det kun Nordavind som har det slik, noe som gjør at de har mye mer tid enn andre. Det jeg vil frem til er at lag som spiller sammen og trener hver dag vil ha et vesentlig større utgangspunkt å gå ut ifra, en hva et mikslag ville gjort. Det er selvfølgelig en god trend for Counter-Strike-Norge om lag hadde begynt å trener og tatt Counter-Strike mer seriøst. Men der igjen, så er det ikke mange som har tid og ork til det, da de fleste spiller på hobbybasis og ikke for å bli lønnet.

Celestial-spiller Emir «rhyme» Muminovic etterlyste mer seriøsitet i NPL i en Twitter-post tidligere denne måneden. Posten er nå slettet, men Pettersen er likevel helt enig med sin lagkamerat.

Les også
– Apeks U18 har vist seg å være et stjerneskudd

– Jeg er hundre prosent enig i det «rhyme» sier. Skal man, og vil bli god i Counter-Strike, så er man nødt til å ta det seriøst til enhver tid. Misforstå meg rett, jeg bruker selv og spille med kompiser bare for gøy, men spiller du med fire andre og ønsker å bli bedre, så kommer du mye bedre ut av det og lærer mye mer om du faktisk tar en PUG seriøst og går inn for å vinne den. Det hjelper deg både å ta riktige valg og bli bedre å kommunisere, noe som er nøkkelen, understreker Pettersen.

Mener Momentum er styrket

Momentum har hentet Christian «kSwitch» Lorange til fordel for Christoffer «nilson» Nilson, noe som har ført med ser en omfordeling av rollene innad i laget. Pettersen mener Momentum har styrket seg over hele rekka, og trekker i tillegg til Lorange også frem Kristian «Microvan» Nyborg som er inne på midlertidig basis.

– Jeg tror «kSwitch» har mye å si for Momentum. Dette gjorde sånn at «dem0» kan sette seg tilbake i en rolle han er komfortabel i, og åpnet for «kSwitch» kan være den taktiske lederen, noe jeg vet han er dyktig på. Jeg vil gjerne utpeke «Microvan» også. Mange tror at det å hente han var et dårlig valg, men da har de ikke sett og hørt «Microvan» spille Counter-Strike. For han er ekstremt eksplosiv som virkelig vet hvordan man skal bruke en rifle. Han er veldig iskald, og rolig og spiller bra Counter-Strike når han er på gang, så Momentum har kommet ganske godt ut av spillerbyttehandelen, mener Pettersen.

Pettersen tror det er Celestial som til slutt går ut av kampen seirende, og vi utfordrer han til å sette opp hvem han tror havner i sluttspillet og ikke. Han både tror og håper det er Kingpins som ikke reiser til Lillehammer.

«FHORZE» SIN TOPP FEM:

Vis mer

1. Demise
2. Nordavind
3./4. Celestial
3./4. Momentum
5. Kingpins

– Jeg vet ikke hvor mye Momentum har fått trent mye siste uka, og usikker på hvor klar vi er selv. Alt i alt så tror jeg at vi skal klare å komme på topp ut av det her, og sikre oss en sluttspillplass. Det hadde vært utrolig fett om både vi og Momentum kommer oss til sluttspillet, og at Kingpins må se på fra sidelinja, avslutter Pettersen.

– Spillerbytte var det eneste som kunne redde oss

DISSE SPILLER FOR MOMENTUM

Vis mer

Thomas «Aaseng» Olsen Aaseng
Jens Alexander «KneelZ» Skaret
Andreas «dem0» Aslaksrud
Christian «kSwitch» Lorange
Kristian «Microvan» Nyborg (innbytter)

Heller ikke Andreas «dem0» Aslaksrud og Momentum er nevneverdig bekymret før onsdagens ekstremt viktige hovedkamp.

– Nei, jeg føler ikke noe særlig til press. Vi er fem solide spillere med mye rutine og en klar plan. Fokuset vårt er samarbeid, kommunikasjon og en god taktisk fremgangsmåte og det skal nok sikre oss en seier.

Den rolige stemningen skyldes et Momentum-lag som ser flere muligheter enn denne kampen. Aslaksrud tror konkurrentene rundt vil gjøre jobben enklere.

– Utfallet av denne kampen vil trolig ikke spille noen stor rolle. Nordavind slår Celestial på papiret og vi slår Bitfix. Selvfølgelig, alt kan skje, så vi legger inn alt for en 2-0 seier.

Momentum har i løpet av sesongen vært gjennom noe omrokkeringer. Først mistet laget sin soleklare stjernespiller Sander «Grusarn» Nordeide Iversen. Deretter valgte Christoffer «nilson» Nilson å forlate laget etter manglende motivasjon. Spillerne ble erstattet med veteranen Christian «kSwitch» Lorange og Kristian «Microvan» Nyborg og førte med seg en omfordeling av rollene.

– «kSwitch» måtte fylle inn for «Grusarn», og med det valgte vi å omrokkere på rollene til samtlige i laget. «nilson» var uenig i denne beslutningen og følte at dette var som å starte på nytt, og det gikk hardt utover motivasjonen hans. Med rundt en uke igjen til matchen mot Demise og Infurity var lagmoralen så dårlig at spillerbytte var det eneste som kunne redde oss, forteller Aslaksrud.

Veteranen tilbake

Christian «kSwitch» Lorange gjør comeback nok en gang.
Eivind Von Døhlen/Gamer,no

«kSwitch» sin Counter-Strike-historie har vært lang og preget av flere comebacks, og nå er han altså tilbake igjen. Han har siden sesongstart ligget inne som reserve i klubben og kunne derfor flyttes til startoppstillingen utenfor overgangsvinduet. Aslaksrud håper han klarer å overtale veteranen til å bli med videre.

– «kSwitch» har alltid vært en god venn av klubben og laget, så han har vært satt inn som reserve i tilfellet noe uforventet skulle skje. Foreløpig vil han spille ut sesongen, til og med GO:Camp, så får vi se om vi klarer å overtale han til Copenhagen Games også. Han er en veldig dyktig spiller individuelt, selv om han mener han ikke er det, i tillegg har han erfaringen og kunnskapen om hvordan et lag skal fungere og han nøler ikke med påpeke feil og ting som må forbedres.

LES OGSÅ: Norges største premiepott på tradisjonelt LAN for CS:GO

På tross av endringene er ikke Aslaksrud noen spesiell tilhenger av spillerbytter. Likevel er han fornøyd med endringene og ser fremover.

– Jeg er i utgangspunktet ikke fan av å foreta spillerbytter og spesielt ikke midt i sesongen. Håpet at den forrige lagoppstillingen var et lengre prosjekt hvor vi så for oss en strekke på 6 til 12 måneder så det skuffet meg veldig at en av spillerne valgte å forlate så tidlig og puttet oss en ekstrem kinkig situasjon rett før overgangsvinduet stengte. Heldigvis er «Microvan» en spiller med mye erfaring, vet hva han er god på og hvordan han skal spille i laget. Han er en av de mest treffsikre i Norge og bidrar enormt til å holde motet oppe i tøffe matcher.

SLIK SPILLES ÅTTENDE RUNDE AV COUNTER-STRIKE I TELENORLIGAEN:

Vis mer

24. okt. Kl 19:00: Infurity - Bitfix
25. okt. Kl 21:15: Demise - Nordavind
24. okt. Kl 20:00: Celestial - Momentum
22. okt. Kl 20:00: Flawless - Digital Gamers (forsøker å bytte pga. militærøvelse)
23. okt. Kl 20:00: Harald Trefots - Kingpins

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider. Her finner du også lenker til andre kamper som streames av miljøet.

«dem0» SIN TOPP FEM:

Vis mer

1. Nordavind
2./3. Momentum
2./3. Demise
4. Kingpins
5. Celestial

Nå ønsker Momentum å utvikle seg til å bli et bra lag.

– Ambisjonen vår er først og fremst å bli et godt lag, og med «Microvan» og «kSwitch» er vi fem stykker på samme bølgelengde som klarer å gi og ta imot kritikk. Prosessen går kjapt med sånne folk og brikkene begynner å falle på plass.

Momentum har i øyeblikket en trepoengs-ledelse på Celestial før onsdagens møte. Med tap vil Momentum være bak Kingpins om Kingpins-leiren ror i land en seier mot Harald Trefots. Celestial vil også gå forbi på innbyrdes. Likevel tror Aslaksrud at det er Celestial som må bite i det sure eplet.

– Jeg tror vi vinner 2-0 med to jevne kart og spår at Nordavind vinner, Momentum og Demise på delt andre- og tredjeplass før Kingpins tar siste plassen.

Slik ser tabellen ut før den åttende runden.
Gamer.no

Siste fra forsiden