Altibox Eserien

Jerv og Raufoss er klare for kveldens finale i Eserien

Jerv har fått betalt for sin harde satsing, Raufoss overrasket alle.

Håvard Paulsrud og Anders Rasmussen.
Sindre Stien/Good Game

Etter et heseblesende sluttspill som inneholdt det meste, er det nå klart at Jerv og Raufoss møtes i finalen. På veien til finalen slo Jerv Brann og Mjøndalen. De var helt suverene og pøset inn mål underveis. Håvard Paulsrud har nesten tatt søkelyset fra lagkamerat og tidligere Norgesmester Anders Rasmussen. Paulsrud leverte gang på gang strålende utgangspunkt, mens Rasmussen fikk jobben med å trygge inn ledelsene.

Raufoss har fått under radaren hele sesongen, men etter vanvittig spilling hele helgen er det altså dem som møter storlaget Jerv i finalen. Raufoss´ Mats Bergstrøm slapp blant annet ikke inn mål før i semifinalen, mens Jonas Kvål var utrolig god i angrep.

Gjennom turneringen har man kunne sett FIFA-spilling på et veldig høyt nivå, og det hele skal nå avsluttes med det som blir et vanvittig spennende finalesoppgjør. I finalen er det et annet oppsett en man er vant til. Det er best av tre, med to én mot én-kamper og én to mot to-kamp som en eventuell avslutningskamp.

Se finalen mellom Jerv og Raufoss på Dplay klokken 18:15 »

LES OGSÅ: Slik blir sluttspillet i Altibox Eserien

– Paulsrud er i fyr og flamme

Etter imponerende 8-3 mot Brann og 6-1 mot Mjøndalen virker Jerv å være i superform før finalen. Anders Rasmussen hadde gode utgangspunkt å gå på i samtlige kamper i sluttspillet.

Anders Rasmussen ser på lagkameraten spille.
Sindre Stien

– Det er helt vanvittige hvordan Håvard har spilt. Han har vært overlegen i alle kampene, så det har nesten bare vært for meg å gå ut og fullføre «sjarmøretappen». Med sånne utgangspunkt må man bare omstille seg og tenke at det er 0-0. Hvis jeg spiller mitt spill så taper jeg ikke med mer enn ett mål, sier Rasmussen

Før han følger opp:

– Paulsrud er i fyr og flamme, hvis han kan gi meg et bra utgangspunkt og vinner første kampen, så tror jeg vi tar det og sikrer seier før to mot to-kampen.

Håvard Paulsrud har herjet helt siden sluttspill-helgen startet. Han har scoret nitten mål på de fem kampene Jerv har spilt i playoff og sluttspill. Paulsrud innrømmer at han har endret på ting før helgen.

Håvard Paulsrud skuffet etter å ha sløst en sjanse.
Sindre Stien

– Grunnen til at jeg scorer så mye mål er fordi jeg har endret på taktikkene mine. Før hadde jeg vinger og midtbaner som fikk instruksjoner om å holde igjen. Det resulterer jo i at jeg nå har flere fremme, som igjen fører til flere mål.

Les også
Anmeldelse: FIFA 20

På spørsmål om hvordan de gode utgangspunktene han har gitt Rasmussen, lover for finalen, svarer Paulsrud:

– Det lover jo godt at jeg scorer mye mål. Jeg vet jo ikke ennå hvem jeg møter, men det det er samme det, jeg kommer nok til å score mål uansett.

LES OGSÅ: Vålerenga vinner debutsesongen av Eserien

– Jeg kommer inn før denne sesongen som den yngste og nesten ingen visste hvem jeg var

Mats Bergstrøm.
Sindre Stien

Mats Bergstrøm forsvarte seg svært bra i sluttspill-helgen, og når han møter den mest-scorende spilleren i sluttspillet kan det bli en meget interessant duell. Bergstrøm hadde dette å si om den kommende kampen og forsvarsarbeidet sitt:

– Jeg har alltid slitt med det defensive, det har alltid vært det offensive som har vært min styrke. At jeg har vært så god bakover i playoff og sluttspillet, har jeg egentlig ikke noe ord på. Jeg føler jeg spiller som vanlig, men slipper kun inn ett mål.

Bergstrøm mener at Paulsrud blir en hard nøtt å knekke.

– Jeg føler at Paulsrud blir en tøff kamp uansett hvordan vi har spilt tidligere. Det blir nok en jevn kamp, sier han.

Jonas Kvål.
Sindre Stien

Jonas Kvål fikk den vanskelige oppgaven i å måtte snu en Sarpsborg-ledelse fra første kampen. Kvål har vært Eseriens store overraskelse. Han er den yngste spilleren i hele Eserien, og er nå altså i finalen. Unggutten sa dette om prestasjonen:

– Det føles helt sykt. Jeg kommer inn før denne sesongen som den yngste og nesten ingen visste hvem jeg var. Det at jeg da klarer å prestere så bra, og til og med mot de beste, er ufattelig. Når det ble så hektisk i slutten følte jeg at jeg holdt på å besvime, det holdt på å ryke, men så klarer jeg å dra det i land.

Siste fra forsiden