Jesper Kyd lager Hitman: Contracts-musikk

Som de tidligere spillene i Hitman-serien får også Hitman: Contracts musikk fra den prisbelønnede komponisten Jesper Kyd.

Jesper Kyd sin karriere som musiker begynte på åttitallet, da han lagde musikk med Commodore 64. Det var imidlertid i hans periode som musiker i demoscenen på Amiga at verden først fikk øynene opp for denne talentfulle dansken. Han var blant annet med i gruppen The Silents som nøt stor respekt på slutten av åttitallet og i begynnelsen av nittitallet.

I sin karriere som spillmusiker har Jesper Kyd blant annet komponert musikken til The Nations, Brute Force, Minority Report, MDK2, Messiah, Freedom Fighters og naturligvis Hitman-serien. I vår omtale av Hitman 2 beskrev vi musikken som storslagen, og det er helt klart at Hitman-serien inneholder noe av det ypperste innen spillmusikk fra de senere år.

Nå har Jesper Kyd skrevet over 90 minutter original musikk for det neste spillet i serien. Hitman: Contracts kommer til å ha en langt mørkere atmosfære enn tidligere Hitman-spill, og musikken, som Jesper selv beskriver som "mørk og eventyraktig, blandet med elementer av electronica", kommer til å være svært viktig i forhold til å underbygge denne atmosfæren. Vi finner ut om Jesper Kyd har skapt nok et mesterverk når spillet kommer ut i april.

Siste fra forsiden