«bsl» til ESL

Jonas «bsl» Alsaker Vikan får sentral rolle hos ESL

– Kan bidra til å påvirke e-sport i positiv retning.

Jonas «bsl» Alsaker Vikan under Telenorliga-sluttspillet i mai.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Tidligere Counter-Strike-proff Jonas «bsl» Alsaker Vikan har takket ja til en sentral stillling hos den internasjonale e-sportgiganten ESL. Nordmannen får ansvar for at de ulike turneringene går smertefritt for seg, står det på Medier24.no.

– Det er et spennende tilbud som gir meg muligheten til å reise mye og bidra til å påvirke e-sport i positiv retning. Det har vokst utrolig mye de siste årene og det er veldig hyggelig å få være med på det også, forteller Vikan til Gamer.no.

35-åringen ønsker foreløpig ikke å gå i detalj på nøyaktig hva han skal gjøre, men forteller at han skal pendle fra Trondheim til ESLs hovedkontor i Köln et par ganger i måneden, og være tilstede på de turneringene som arrangeres. Først ut er ESL One Cologne i august, deretter bærer det videre til turneringer verden over.

– Det betyr at det blir flere litt lengre reiser utover høsten. Det blir en ny tilværelse som det skal bli interessant å prøve, sier Vikan til Medier24.no.

I løpet av sin proffkarriere fra 2001 til 2007 spilte «bsl» for brasilianske Made in Brazil og de norske lagene Catch-Gamer og NoA. Han gjorde stor suksess på en rekke CPL-arrangement, VM-finalen i Korea i 2005 og i den andre sesongen av WEG.

Eskil «Fearsome» Uggen og Jonas «bsl» Alsaker Vikan kommenterte Counter-Strike-sluttspillet i Telenorligaen på TV 2 Sportskanalen i mai.
TV 2 Sportskanalen

Høydepunktet til trønderen er CPL-finalen i 2003. NoA tapte denne, men bragden med å kjempe seg forbi datidens aller beste lag fra et svært vanskelig utgangspunkt står fortsatt igjen som noe av det beste et norsk lag har prestert.

Etter tiden som aktiv spiller var han en kort periode ansvarlig for Counter-Strike-laget Berlin Allianz som deltok i Championship Gaming Series, før han bestemte seg for å prøve journalistyrket hos Adresseavisen. Der har han også gjort seg bemerket med blant annet en SKUP-pris for en narkotikavsløring.

I 2013 hadde Vikan en opptreden som analytiker under Dreamhack Winter, og under det TV 2-sendte sluttspillet i Telenorligaen i mai ble han hentet inn som erstatter for ekspertkommentator Simen «warclown» Henriksen.

ESL-ansettelsen er permanent, men han har fått permisjon fra Adresseavisen i et år. Dersom han velger å fortsette i i den nye stillingen må han si opp i avisa.

Siste fra forsiden