JoWood avslører fremtidsplaner

JoWood vil gi ut etterfølgere og ekspansjonspakker til flere av deres store titler, inkludert SpellForce, Gothic II og Soldner. I tillegg har de mye annet å by på, blant annet konsollversjoner av vellykkede PC-spill.

Alt dette røpes i en pressemelding hvor JoWood informerer om de finansielle resultatene for 2003. Den østerikske utgiveren har slitt med økonomien, og etter kriseåret i 2002 har selskapet vært gjennom en omfattende restrukturering for å holde seg flytende. I fremtiden vil selskapet satse på færre titler, og konsentrere seg om titler med høyt salgspotensial. I tillegg vil de inn på konsollmarkedet.

JoWood jobber også med å få bedre resultater utenfor de tysktalende landene. Spillene deres har historisk sett solgt langt bedre i den tysktalende delen av verden enn utenfor. Resultatene for 2003 tyder på at selskapet er på god vei, men de som leter etter JoWood-spill i norske butikker vet at utgiveren enda har en lang vei å gå. Storspill som SpellForce og Silent Storm har knapt vært synlige på det nordiske markedet.

JoWood planlegger å gi ut omtrent åtte nye titler i 2004, og omtrent 30 prosent av utgivelsene vil være for konsollmarkedet. Konsolltitlene inkluderer Aquanox, Neighbours from Hell og Neighbours from Hell 2. Etterfølgeren til det populære nabokrangelspillet er forøvrig også på vei til PC-markedet, og vil være i salg om kort tid.

Planene for 2004 inkluderer også tilleggspakker til Gothic II, SpellForce, Soldner og Wildlife Park. Om Gothic II-pakken er Night of the Raven, som allerede er ute i tysktalende land vites ikke, men det faktum at den tyske pressemeldingen også snakker om en tilleggspakke til Gothic II tyder på at det kan være snakk om en andre ekspansjonspakke. Silent Storm-pakken Sentinels nevnes ikke, men vi har ingen grunn til å tro at den ikke fremdeles er på vei.

Andre kommende titler for PC inkluderer Pillage, Gorky Zero og et spill basert på en film. JoWood forteller også litt om hva de har planlagt for 2005, og de store titlene her er Soldner II, SpellForce II, The Guild II (etterfølger til Europa 1400), et nytt spill i den populære "Giant"-serien med forretningsspill, samt et nytt spill i Gothic-serien (sannsynligvis Gothic III). I tillegg vil selskapet gi ut et spill basert på Star Gate SG1.

Siste fra forsiden