Ascaron delvis solgt

Kalypso overtar Ascaron

Sacred-skaper Ascaron Entertainment har blitt delvis kjøpt opp.

Konsollversjonene av actionrollespillet Sacred 2 selger visstnok svært godt, men suksessen kom for sent til å kunne redde utvikler og utgiver Ascaron Entertainments selvstendighet.

Etter at selskapet fikk konkursbeskyttelse tidligere i år, har det blitt arbeidet for å sikre fremtiden til den tradisjonsrike utvikleren, som blant annet har stått for serier som Port Royale og The Patrician.

The Patrician var Ascarons første spill.

Nå er det klart at deres landsmenn i Kalypso Media vil kjøpe store deler av Ascarons intellektuelle eiendeler og rettigheter, inkludert tidligere nevnte Port Royale og The Patrician, samt DarkStar One.

Selskapet skal visstnok også delvis overta et av Ascarons to studioer (og redde cirka 30 jobber der) og bli hovedeier i et annet studio startet av 12 Ascaron-veteraner (inkludert hoveddesignerne Kay Struve og Daniel Dumont).

Ascaron Entertainment vil fortsette å eksistere på papiret, og vil i utgangspunktet bruke pengene som tjenes på salg av spillene deres for å betale gjeld. Takket være konsollsuksessen for Sacred 2 ser det ut som de klarer dette.

Det er ikke kjent hva som skjer med Ascarons britiske arm, som har distribuert en rekke spill i Storbritannia. Kritikerroste titler som Audiosurf, King's Bounty: The Legend og Mount & Blade har alle funnet veien til britiske butikker takket være Ascaron UK, som etter planen skal stå for en butikklansering av det ekstremt lovende spillet Trine i sommer.

Ascaron ble grunnlagt i 1989, da under navnet Ascon. I 1992 gav de ut sitt første spill, handelssimulatoren The Patrician. Dette ble en stor suksess, og la grunnlaget for flere spennende handelsspill. På nittitallet fikk vi også spill som fotballmanagerspillet On the Ball (Anstoss) og racingmanagerspillet Pole Position.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden