Kan du unnslippe giljotinen?

Du er anklaget for å ha begått et brutalt mord. Nå må du rekonstruere fortiden og sikre at du ikke blir dømt.

The Moorwalls

Bohemian Killing er et spill satt til en steampunk-versjon av Paris, mot slutten av attenhundretallet. Du spiller en eksentrisk oppfinner som blir anklaget for et brutalt mord, og må nå prøve å renvaske deg selv.

Drama i og utenfor retten

Spillet foregår i to forskjellige tidsrammer. I den ene sitter du i rettsalen, og må forsøke å motbevise aktors påstander. Her får du tilgang på vitnemål og bevismateriale, og må velge hvordan du skal forholde deg til det.

Er du uskyldig, eller kan du komme unna med mord?

Når dommeren stiller spørsmål trigges et tilbakeblikk. Dette er interaktivt, og hva du gjør vil påvirke vitnemålet ditt – og den endelige dommen.

I et eksempel utvikleren trekker frem, blir du konfrontert med en påstand om at en nabo så deg tilsølt av blod på et gitt tidspunkt. Du kan hevde at han lyver, men et annet alternativ er å havne i en slåsskamp før det aktuelle tidspunktet, og dermed kunne forklare hvorfor du er tilsølt av blod i utgangspunktet.

Spillet beskrives som en slags blanding av Gone Home og Phoenix Wright, og utvikles av enmannsstudioet The Moorwalls. Utvikleren Marcin Makaj er selv utdannet jurist, som i lang tid har drømt om å lage et spill om dramaet som utspiller seg i rettsalen.

Om du synes spillet høres spennende ut kan du støtte det på IndieGoGo. Vi har forøvrig anmeldelser av både Phoenix Wright og Gone Home i arkivet, i tilfelle du vil lese deg opp om inspirasjonskildene til Bohemian Killing.

Siste fra forsiden