– Kan ikke gi bort masse Battlefield 4-servere til nettmiljøet

Serverpartneren til EA i Norden baserer seg kun på utleie.

Gamer.no fortalte onsdag at EA kutter samarbeidet med en rekke Battlefield-miljøer verden over, inkludert norske Battle.no og Battlefield.no. Det betyr at små og store ikke-kommersielle spillsamfunn drevet av frivillighet og entusiasme ikke lenger får gratis serverlisens av EA, men må leie servertilgang fra en av aktørene EA har inngått avtale med.

Einar Idsø er leder i Norsk eSport, som blant annet driver Battlefield.no gjennom paraplyorganisasjonen Multigamer.no. Han er ikke i tvil om at beslutningen vil påvirke Battlefield 4 sin posisjon negativt på lang sikt.

– EA ødelegger for community-byggingen, og vil tape penger på sikt. Det vil bli veldig vanskelig for enkeltpersoner og samfunnet å støtte opp om spillet. Man kan kun kjøpe spillet, leie servere eller spille på offisielle servere. Der er det ingen administratorer, og det er der fordelen med lokale spillsamfunn ligger, fortalte Idsø til Gamer.no onsdag.

– Åpen for løsning, men Battlefield 4-servere er en stor kostnad for oss

I Norden er det kun svenske Fragnet som tilbyr serverutleie. Vi tok kontakt med daglig leder, Daniel Öhberg, for å høre hva han tenker om situasjonen.

– Vil Fragnet kunne tilby gunstige avtaler for ikke-kommersielle Battlefield-samfunn, for eksempel gratis utleie mot at dere får Fragnet-bannere eller annen synlighet tilbake?

– Vi er villig til å ta en diskusjon, men vi trenger også dekning for våre utgifter. Battlefield 4 er en stor kostnad for oss, maskiner, båndbredde, lisens til Electronic Arts for å leie ut rangerte servere, men vi kan sikkert finne en løsning, forteller Daniel Öhberg, daglig leder i Fragnet Networks AB til Gamer.no.

Han forteller også at Fragnets muligheter er begrenset på grunn av avtalen med EA:

– Vi kan ikke drive virksomhet som videreselger, distributør av filer eller sette opp servere utenfor vår kontroll. Alle Battlefield 4-tjenester må snurre på våre maskiner.

– Har Fragnet selv planer om egne servere med aktive administratorer i Norden eller Norge?

– Vi har et rack i Oslo, og har etablert hosting for å tjene Norge, men de serverne som finnes er de som leies av kundene våre. Vi kan sette opp servere dersom EA eller DICE ber oss om å gjøre det, men det vil ikke være noen administratorer på de serverne. Alt styres av PunkBuster, og det vil være «free-for-all». Vi må ta all kostnaden, og får ingenting gratis fra EA utover lisensen, forteller Öhberg.

– Hva er ditt tips til de ikke-kommersielle aktørene i Norge som ønsker å bidra til å løfte Battlefield-miljøet, men ikke har råd til å leie servere av dere?

Les også
Anmeldelse: Battlefield 4

– Vi er som sagt villig til å ta en diskusjon med de aktuelle nettmiljøene, og kan helt sikkert tilby gratis servere på større enkeltarrangementer mot en form for markedsføring av oss som betaler inn utgiftene. Vi kan ikke gi bort masse permanente Battlefield 4-servere til nettmiljøet, det vil koste alt for mye. Alt må foregå på våre maskiner og vi må betale for hver slot som settes opp. Uansett hvordan man vrir og vender på det, pådrar vi oss en stor kostnad for tjenesten som leveres.

Norske klaner åpner servere

Enkelte norske klaner har forhåndsbestilt Battlefield 4-servere fra Fragnet. Blant disse er The Norwegian Battlefield, som planlegger å sette opp en norsk server med 70 slots, og gutta i [VEV] som også skal tilby én server. Trønderbataljonen setter opp fire offentlige servere levert av Multiplay.

Ta gjerne kontakt med oss i kommentarfeltet eller på e-post dersom du vet om andre miljøer eller klaner i Norge som skal sette opp dedikerte servere og administrere disse aktivt for det norske Battlefield-samfunnet.

Electronic Arts har fremdeles ikke besvart våre henvendelser om dette.

Siste fra forsiden