League of Legends / Telenorligaen

Kan nyopprykkede nDurance karre seg helt til finalen av Telenorligaen?

Få med deg kampen om den siste League of Legends-plassen i ettermiddag.

nDurance Gaming/myXMG/Riot/Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier i 2015 sponset av Logitech G.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Finalene finner sted på SpillExpo i november.

PREMIENE I LEAGUE OF LEGENDS:

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 80 000 kroner
2. plass: 10 000 kroner
3. plass: 5000 kroner

Søndag skal det avgjøres hvem som blir andre finalist i Telenorligaen. Lagene det står mellom er myXMG og nyopprykkede nDurance Gaming. Det er mye på spill i denne semifinalen; vinneren får nemlig spille på SpillExpo i november, og er dermed sikret 10 000 kroner. Vinneren av finalen vil få en sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 80 000 kroner.

Se oppdaterte tabeller, kampoversikt og statistikk for Telenorligaen »

myXMG: – Det har ikke noe å si at det er best av tre, det blir to kamper og de går til oss

myXMG har avsluttet sesongen sterkt. De har faktisk ikke tapt siden første runde mot BX3 i august. Alle resultatene etter det har vært enten uavgjort eller seier. Laget kommer også inn i denne semifinalen som seierherren fra deres oppgjør mot nDurance forrige uke. Lagets AD Carry-spiller Vebjørn «Donzii» Land ønsker å nullstille før helgens kamp.

Vebjørn «Donzii» Land i myXMG.

– Tror ikke det vil ha så mye å si det at vi vant 2-0 mot dem forrige gang vi møttes. I så fall må det være at de kanskje er mer nervøse eller redde for oss, men det kan jeg ikke svare på, sier han.

Siste serierunde endte dramatisk, men myXMG tvilte ikke på at de hadde kommet til semifinalen etter seieren mot nDurance.

– Vi var rimelig sikre på å gå videre med tanke på reglene som gjaldt en slik situasjon. Det vi var mest spente på var vel egentlig hvem vi møtte i semifinalen.

– Hvem har favorittstempelet før kampen?

– Jeg tror egentlig det ligger ganske likt før kampen. Mange tror jo at nDurance er mye sterkere enn oss, men vi har bevist det motsatte, og kan fint gjøre dette igjen, sier han selvsikkert.

Land er klar på hva de skal gjøre for å forberede seg til kampen.

– Det blir vel å se på både de bra og de dårlige tingene vi gjorde forrige gang vi møtte nDurance, og trene så mye som mulig før kampen, sier han.

Den nye oppdateringen, versjon 5.20 kom ut i midten av oktober. Den bød på noen endringer, i tillegg til den nye helten Kindred. Land tror denne versjonen er en god ting for myXMG.

Les også
Mener en mildere straff hadde vært mer rettferdig

DISSE SPILLER FOR MYXMG:

Vis mer

Simon «Slemp» Ellefsen (Top)
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Christopher «Speyzz» Bekken (Mid)
Vebjørn «Donzii» Land (ADC)
Joachim «Accziz» Ulvatn Torsvik (Support)

DISSE SPILLER FOR NDURANCE:

Vegard «Zeluz» Anda (Top Lane)
Anders «Tsharp» Lilleengen (Jungle)
Isak «Energy» Pettersen Fjell (Mid Lane)
Nikolai «Moodini» Martinsen (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

– 5.20 vil jeg nok si har vært en relativt bra versjon for oss. Vi fikk jo også prøvd ut Kindred som kom ut denne patchen mot nDurance, som viste seg å funke veldig bra.

Semifinalen spilles i motsetning til de ordinære serierundene med et best av tre-format. Land tror ikke dette har noe å si.

– Neida, der har ikke noe å si. Det blir to kamper uansett, og dem går til oss, svarer han meget selvsikkert.

– Hva kan publikum forvente?

– Publikum kan forvente seg bra kamper som går i favør myXMG, og de vil se riktig bruk av Kindred, avslutter Land lurt.

nDurance skal spille på styrkene sine

nDurance Gaming rykket opp i våres, og etter å ha skaffet et par nyervervelser, spesielt de tidligere Tyrkia-proffene Omid «Touch» Rosander og Isak «Energy» Fjell har de etablert seg som et av landets topplag. De går inn i sluttspillet med et 0-2-tap i bagasjen mot myXMG, men laget hevdet at mye av grunnen til dette er at lagets startende jungler Anders «Sharp» Lilleengen ikke kunne spille, og ble erstattet av en innbytter.

Lagets trener Eirik «Exavu» Zapffe ser lyst på situasjonen før semifinalen.

Eirik «Exavu» Zapffe i nDurance.

– Jeg tror det gjør at vi jobber hardere denne gangen og trener ekstra seriøst for å komme oss videre. Alle virker gira for å vinne i hvert fall, sier Zapffe.

Han er også klar på hva laget må forbedre før søndagen.

– Hovedsakelig følte jeg bare at det lå i beslutningene vi tok i kampen, i tillegg til kontroll over «vision». Også var det litt dårlig drafting.

Zapffe sier seg litt enig i at versjon 5.20 vil ha noe å si.

– Jeg tror versjonen vil ha noe å si, men hovedsakelig ligger styrkene fortsatt der de lå før denne oppdateringen, konfererer han.

– Dere er et nyopprykket lag, og har overrasket mange. Hvor fornøyd er dere med lagets sesong hittil?

– Vi er relativt fornøyd, men vi føler fortsatt at vi kan klare bedre, så vi er nok ikke helt fornøyd før det blir første- eller andreplass. Dersom vi ryker ut i semifinalen vil jeg sitte igjen med følelsen at jeg hadde håpet på mer.

nDurance kunne møtt både Lions og BX3, men endte altså opp med myXMG. På papiret er dette trolig den enkleste motstanden, men også Zapffe trekker frem hvor jevnt det har vært i toppen av Telenorligaen i år.

– Ja, tror nok de var det beste laget for oss å møte i semifinalen, men det er nesten like vanskelig som de andre motstanderne i mine øyne, siden det er såpass jevnt i toppen, konkluderer han.

– Hva er myXMGs svakheter som dere kan utnytte?

– Tror ikke det er så mye deres svakheter vi skal spille på, litt mer våre egne styrker. Særlig da Mid Lane og Bot Lane.

– Jeg tror det blir jevnt, men føler for 2-1 til oss. Siste gamet blir nok den beste oppvisningen fra oss, sier han avslutningsvis.

Semifinalen mellom myXMG og nDurance Gaming ser du på GamerTV søndag 25. oktober klokken 17:00.

Siste fra forsiden