Kingpins møter Nordavind - Telenorligaen

– Kanskje den mest skuffende sesongen jeg har vært med på

Kingpins-kaptein Anders «aNdz» Kjær sier det har vært krise før toppmøtet med Nordavind mandag.

Fabian Fjeldvik/Gamer.no

SLIK SPILLES TREDJE RUNDE AV TELENORLIGAEN VÅREN 2018:

Vis mer

Kl. 20:00: Nordavind - Kingpins
Kl. 20:00: En av de lette - nDurance
Kl. 20:00: Nordic Warthogs - Momentum
Kl. 20:00: Demise - WEST
Kl. 20:00: Bitfix - Entelechy

Alle kampene spilles mandag 5. mars.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider

Mandag returnerer endelig Telenorligaen etter en tre uker lang pause på grunn av vinterferie. Mange lag har brukt ferien på å trene, mens noen har vært på forskjellige turneringer rundt om i landet.

I tillegg til dette har En av de lette blitt trukket fra 1. divisjon på grunn av manglende søknad om utsettelse. Dette gjør at en kamp utgår i hver runde.

LES OGSÅ: Slik tror vi vårsesongen i Counter-Strike: GO ender »

Mandagens hovedkamp er mellom høstsesongens finalister, Nordavind og Kingpins. Mye har endret seg siden den gang, og mange spillere har forlatt skuta. Men likevel er begge lagene klare favoritter til å gå hele veien til sluttspiillet.

Se kampen på Gamer.no sin Twitch-kanal mandag klokken 20:00 »

– Tror de har kjent litt på press og forventninger

DISSE SPILLER FOR KINGPINS

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Adam «PAINT» Fjellum
Kristisn «Korn» Hokland
Sigurd «MV» Schmidt-Hanssen
Tony André «NiTo» Nilsen

Lagkaptein i Kingpins, Anders «aNdz» Kjær sier at sesongstarten har vært veldig trøblete internt, men at han føler laget endelig har satt seg etter utallige lagendringer. Laget er klare for å kjøre på mot en sluttspillplass.

– Rent sportslig så har vi to seire så sesongen ser ok ut sånn sett. Men det er kanskje den mest skuffende sesongen jeg har vært med på med tanke på lagendringer og lignende. Rett og slett krise at vi har blitt satt i situasjoner som gjør at vi må bytte spillere flere ganger allerede. Jeg er heldigvis sikker på at vi har gjort vårt siste bytte denne sesongen, forteller Kjær.

Like før sesongstart forsvant «Marcelious» og «nafu», og i løpet av de siste ukene har «H4RR3» og «enix» forlatt laget. Veteraner og kjente fjes er hentet tilbake til laget, pluss «MV» som et nytt innslag. På spørsmål om hva som er grunnen bak alle byttene sier Kjær følgende.

– To stykker som ble tilbudt noe annet, og to stykker som rett og slett sa: «nei det her har jeg ikke tro på». Etter at «Mystic» sa han ikke ville mer, så var det kun en løsning for å fikse stabiliteten og det er lagoppstillingen vi spiller med nå.

Anders «aNdz» Kjær sier laget trener godt sammen.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Mandag kveld møter de storfavoritten i Telenorligaen før sesongen. Kjær forteller om en målrettet innledning til toppkampen.

Les også
Fire Rocket League-lag kjemper om to sluttspillplasser

– Vi har spilt rundt fire ganger i uka sammen, med veldig god og målrettet jobbing. Vi kommer til å ha fokus på vårt spill og ikke tenke for mye på hvem vi møter, da vi ikke er komfortable nok sammen enda.

Nordavind har hatt en dårligere sesongstart enn forventet, men Kjær sier at han forventer at det løsner for mandagens motstander.

– Tror de har kjent litt på press og forventninger. Kan være frustrerende situasjon å være i, når man vet man skal være best, og ikke klare å levere. Tror de bare må fokusere på trening og å jobbe konstruktivt over tid. Før eller siden løsner det for dem, de vil nok vise seg som det beste laget i år selv med en ustabil start. Plutselig har de hatt alt å tape i alle kamper, det blir en annen mentalitet enn de gutta muligens er vant med fra før, mener Kjær.

Målet for kampen mot Nordavind blir jo selvfølgelig å opprettholde presset på forhåndsfavoritten. Kjær sier at laget ikke har mulighet til å styre dette.

– Tror ikke vi kan styre det. Det er helt opp til hvilken mentalitet de møter opp med. Presset legger de på seg selv, og kun de kan fjerne det. Tror dog vi har gode muligheter til å slå dem, vi skal i alle fall være klare til kamp og sultne på å vinne.

Nylig ble Gamer.no og Telenorligaen kjøpt opp av tidligere Discovery og TVNorge-sjef Harald Strømme. Kjær er veldig optimistisk til oppkjøpet og håper det vil hjelpe norsk e-sport fremover.

– Jeg syns det er helt fantastisk for norsk e-sport og ekstremt fortjent for Gamer med tanke på den enorme innsatsen de har lagt ned over lang tid. De har gjort så mye for å profesjonalisere e-sport i Norge, og virkelig jobbet for miljøet. Det er virkelig deilig å se hardt arbeid bli belønnet med noe så stort. Tror dette gjør at vi er ved et vendepunkt for norsk e-sport.

– Hva tror du vil være den største endringen som kommer?

– Jeg tror erfaringen Strømme har kommer hele miljøet til gode. Blant annet med salg av TV-rettigheter som forhåpentligvis øker premiepengene, samt skaper større interesse fra sponsorer. Han er med å setter e-sport på kartet, og når en slik person går foran, tror og håper jeg det vil føre til en snøball-effekt. Kanskje vi endelig kan ta igjen litt av det enorme forspranget for eksempel Sverige har, avslutter Kjær.

– Ikke aktuelt med noen endringer for øyeblikket

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Jasmeet «RoSeY» Gill
Haakon «Radifaction» Tholo
Henrik «Becker» Becker
Jon Erik «ztk» Øygarden
Snorre «fletch» Granerud

Lagkaptein i Nordavind, Jasmeet «RoSeY» Gill, sier laget ikke er særlig bekymret selv om sesongstarten ikke har vært helt optimal.

– Helt greit. Vi stresser ikke så mye med det. Ikke uvanlig å tape kart mot norske lag i ny og ne. Ellers har vi bare brukt tiden til å trene og ta ting steg for steg.

Mange lag i ligaen har gjort lagendringer, og mandagens motstander har faktisk byttet ut nesten alle. Gill utelukker endringer for Nordavind, selv om starten ikke vært etter forventning.

Jasmeet «RoSeY» Gill sier det ikke er aktuelt med lagendringer.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Ikke aktuelt med noen endringer for øyeblikket. Ikke unaturlig å se endringer i norske lag, men det er et produkt av flere ting. I lengden kan det være greit å gjøre endringer hvis ting ikke fungerer eller hvis motivasjonen ikke er der. Om de stiller sterkere mot oss nå, avhenger vel litt på andre ting, som for eksempel motivasjon.

På spørsmål om hvordan de har forberedt seg til kampen mot Kingpins, svarer Gill veldig kort.

– Vi trener på det vi skal trene på, sier han selvsikkert.

Om laget ikke ender opp på førsteplass etter seriespillet, sier Gill at dette ikke vil være et stort problem, da de øyner det aller viktigste.

– Forhåpentligvis vinner vi resten av kampene, så får vi ta det da. Det er sluttspillet som er det viktigste for oss, og det er der vi skal være best.

Også Gill ser på oppkjøpet av Gamer.no som en meget positiv ting.

– Høres veldig bra ut på papiret. Blir spennende å se hvordan de får det ut. Men jeg tenker at det kun er positivt for norsk e-sport. Bra!

– Hva tror du vil være den største endringen som kommer?

– Har faktisk ingen anelse. Men høyere premiepenger og litt bedre stream av kamper hadde ikke vært så verst på starten, avslutter GIll.

Siste fra forsiden