League of Legends / Telenorligaen

Kapteinen skifter beite – går til rivalen

Adrian «Dipzey» Kjellesvik er ferdig i Riddle – erstattes av tidligere LCS-spiller.

Adrian «Dipzey» Kjellesvik på Digitality X.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Etter en hektisk sesongstart i Telenorligaen gjøres det ytterligere endringer hos de to store forhåndsfavorittene Riddle og nDurance Gaming. I helgen ble det klart at Riddles Jungle-spiller og lagkaptein, Adrian «Dipzey» Kjellesvik, går til hovedrival nDurance Gaming. Nyheten kommer etter at begge lag seilet inn til 2–0-seire i den første serierunden.

Kjellesvik har lenge vært en del av den originale Oslo Lions-kjernen, som vant begge sesongene av Telenorligaen i 2015. Like etter at årets vårsesong startet ble dette mannskapet snappet opp av Riddle, hvor de har benyttet det siste halvåret. Stortalentet Tri Tin «K0u» Lam blir rogalendingens erstatter.

Fikk tilbud om prøvespill av nDurance

SLIK BLIR RIDDLES NYE LAGOPPSTILLING:

Vis mer

Simon «Slemp» Ellefsen (Top)
Tri Tin «K0u» Lam (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Nikolai «Mood» Martinsen (ADC)
Tore «Norskeren» Eilertsen (Support)

Innbyttere:
Joachim «Accziz» Torsvik (Top)
Dennis «Denden» Bui (Support)
Anıl «HolyPhoenix» Işık (ADC)

Kjellesvik sier til Gamer.no at han valgte å forlate Riddle etter å ha mottatt et konkret tilbud om prøvespill fra rivalen.

– Jeg valgte å forlate Riddle, siden jeg fikk muligheten til å prøvespille for nDurance. De er et veldig seriøst og bra lag, som gjør veldig mye for å bli bedre, noe som jeg ønsker å være en del av, forklarer han, men presiserer at han kun prøvespiller for klubben.

Mohammed Barzinje i Riddle.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

«Dipzey», som den siste tiden har spilt Jungle for Riddle, går tilbake til røttene etter overgangen til nDurance. Her skal han spille Top Lane, som han gjorde da Lions ble dobbelt seriemester i fjor. Mohammed Barzinje i Riddle trekker frem spillerens ønske om å bytte posisjon som en viktig faktor for klubbskiftet.

– Jeg syntes det er litt trist at «Dipzey» forlater oss, men det er helt forståelig at han vil tilbake til Top Lane. Vi ønsker han masse lykke til, og håper samtidig at han kan styrke nivået i ligaen, sier Riddles eier til Gamer.no. Han er også klar på at det var spillerens egen beslutning å forlate laget.

Vil gi «Dipzey» den tiden han trenger

SLIK BLIR NDURANCE' NYE LAGOPPSTILLING:

Vis mer

Dennis «Cuctus» Karlsson (Top)
Adrian «Dipzey» Kjellesvik (Top) *
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Sondre «Tivity» Afdal (Mid)
Jon Olav «Bigfat» Holland (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

* Prøvespill

Manager i nDurance Gaming, Henrik Årdahl, bekrefter at Kjellesvik skal prøvespille for klubben. De har sett etter alternativer for Top Lane-posisjonen i oppkjøringen av sesongen.

– Det stemmer at «Dipzey» er på prøvespill hos oss for øyeblikket. Dennis «Cuctus» Karlsson har startet å studere, og det har gått utover prestasjonene hans, og tiden han kan bruke på spillet. Så vi bestemte oss for å gi andre spillere muligheten til å prøve seg, forklarer Årdahl.

Henrik Årdahl i nDG.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no
Les også
Nordavind havnet i dødens gruppe

– «Dipzey» har lang erfaring som Top Lane-spiller, og er en vinnertype. Vi kommer til å gi han tid til å finne seg til rette igjen som Top Lane-spiller, og håper han vil passe bra inn i laget, sier han om deres nyervervelse.

Årdahl kunne også rapportere om at lagets prøveperiode for Mid Lane er over, og at Sondre «Tivity» Afdal blir deres startende Mid Lane-spiller.

Erstattes av tidligere LCS-spiller

Kjellesviks erstatter blir Tri Tin «K0u» Lam, et av landets største League of Legends-talenter de siste årene. 18-åringen har hatt en turbulent karriere siden han slo gjennom i Cloud9 Eclipse tidlig i 2014. Siden da har den mekaniske begavede Jungle-spilleren vært innom flere lag enn man kan telle på fingrene, både i Norge, ute i Europa og USA.

Tri Tin «K0u» Lam fikk et kort opphold i LCS med Giants Gaming. Nå vender han tilbake til Telenorligaen.
Konkol Michal

«K0u» har også hatt sporadiske opphold i Telenorligaen. I 2015 spilte han to måneder for BX3, og han steppet også inn en runde for nettopp «Dipzey» under årets vårsesong. Lam prøvde seg for første gang i LCS i år, noe som endte i fire strake tap med Spania-baserte Giants Gaming, før han ble droppet av laget.

Sidan da har 18-åringen forsøkt å kvalifisere seg til toppdivisjonen både i Europa med Copenhagen Wolves, og i USA med Nova eSports, uten hell. «K0u» vender dermed snuten tilbake til Telenorligaen, og hans nye lag Riddle EK.

Siste fra forsiden