Counter-Strike: Global Offensive

Kåret til en av verdens beste Counter-Strike-spillere i 2011 – nå gjør han comeback i BX3

– Jeg er motivert til å bli best igjen.

Karl-William «kalle» Haraldsen da han spilte for ESC Gaming i 2011.
HLTV

Fredag ble det klart at BX3 Elektroniske Sportsklubb avsluttet kontrakten med Counter-Strike-spillerne de signerte bare fem måneder tidligere. Kapteinen var svært kritisk til hvordan klubbledelsen håndterte det hele, men spilleransvarlig i BX3 mente det var nødvendig med en endring ettersom resultatene og samholdet uteble.

Fire gamle travere og en unggutt

Counter-Strike-laget er selve flaggskipet til BX3, og klubben brukte ikke lang tid på å finne erstattere. Allerede samme kveld var en ny lagoppstilling klar. Nå forteller klubben litt mer om spillerne som flere sikkert drar kjensel på.

BX3 SITT COUNTER-STRIKE-LAG BESTÅR NÅ AV:

Vis mer

Steffen «phnien» Willumsen (kaptein)
Michael «m1kkis» Sokki
Karl-William «kalle» Haraldsen
Samuel «zyppe» Martinsson
Håkon «hk0n» Kvande

– Den nye lagoppstillingen består av fire gamle travere i Michael «m1kkis» Sokki, Karl-William «kalle» Haraldsen, Samuel «Zyppe» Martinsson og Steffen «phnien» Willumsen, og med seg har de fått et ungt talent i Håkon «hk0n» Kvande. Vi valgte dette laget fordi det er en line-up vi har trua på og samtidig følte oss komfortable med, forteller BX3s spilleransvarlig Christian Hagen til Gamer.no.

Gutta skal ha spilt sammen en liten periode før BX3 tok kontakt for å tilby kontrakter.

– Vi har sett deres tidligere resultater, og dette er gutter som vet hva som må til for å bli best, samt at vi har veldig trua på «hk0n». For å plusse på det hele fikk vi et veldig «nytt» inntrykk av «zyppe» som lagleder som vi ikke har sett på lenge.

Svensken Samuel «zyppe» Martinsson går inn som «in-game»-leder. Han kommer fra 1.6-miljøet, og har ikke spilt aktivt siden 2011. Hans beste resultat er førsteplass på The Gathering i 2010. Den gang spilte han for Concode.

Samuel «Zyppe» Martinsson i 2011.
HLTV

Karl-William «kalle» Haraldsen ble på sin side kåret til verdens ellevte beste Counter-Strike-spiller i 2011. Det var HLTV.org som gjennomførte den kåringen, og nettsiden skrev at nordmannen kunne fått høyere plassering dersom han hadde deltatt på flere turneringer. Det var spesielt under majoren GameGune at han imponerte en hel verden. Senere samme år la han spillutstyret på hylla.

– De har talentet i seg

Spilleransvarlig i BX3 forstår at noen kan bli skeptisk når to spillere fra 1.6-tiden skal gjøre comeback etter minimal aktivitet de siste 4-5 årene.

– Både «kalle» og «zyppe» har vært av og på Counter-Strike: Global Offensive, men de har aldri vært i en skikkelig seriøs satsning, så jeg ser skepsisen til folk. Samtidig har de talentet i seg, og de har levert gode resultater i for eksempel Assembly-kvalifiseringen hvor de ble blant de 16 beste. De røyk ut på grunn av mangel på trening på Cobblestone, forklarer Hagen.

Selv er «kalle» motivert til å gjøre en skikkelig innsats for at comebacket skal bli så bra som mulig. Han vet akkurat hva som trengs.

Les også
– Vi skal bli topp 30 i verden i løpet av høsten
Karl-William «kalle» Haraldsen under Dreamhack Winter 2011.
SK Gaming

– Det blir å spille som faen og trene for å bli bedre både som et lag og som spiller. Det er jo et helt nytt spill, så jeg må lære meg det grunnleggende. De andre små tingene kommer underveis når man trener. Jeg kan forstå at folk er litt skeptiske, at de ikke tror at vi kan komme tilbake, men det gir meg bare mer motivasjon til å bli best igjen og motbevise folket, sier han til Gamer.no.

Skal gi alt

– Hvorfor et comeback akkurat nå?

– Det er nå man har sjansen, når man er fortsatt er ung. Man kan jo leve av noe man elsker å gjøre, som er å spille Counter-Strike. Vi valgte BX3 fordi det er den største organisasjonen i Norge, og de ville ha et lag som kan hevde seg. De gav oss sjansen og nå skal vi gi «full pupp». Dette er helhjertet fra min del, forteller «kalle».

– Ble du overrasket da BX3 tok kontakt?

– Både ja og nei. Jeg hadde en følelse inni meg at hvis jeg kunne få opp en bra line-up så ville vi få tilbud. Nå er ballen i spill for vår del. Vi ønsker å hevde oss i toppen, og med BX3 i ryggen kan vi klare det.

BX3 er vag på spørsmål om forventninger til det nye laget, men det ligger i kortene at klubben ønsker en opptur fra den svake høsten som har vært.

– Våre forventninger til laget er gode offline og online resultater jevnt over gjennom året, og at de har en positiv utviklingskurve, sier Hagen.

Siste fra forsiden