Dust 2 erstatter Cobblestone

Kartrotasjonen i Counter-Strike: GO endres

Nattens oppdatering har fått store følger for konkurransespillingen.

Dust2 er tilbake i kartrotasjonen etter over ett år ute i kulden.
Valve

– Få spillkart er vel mer ikonisk enn Counter-Strikes Dust 2, skrev e-sportredaktør Mathias Hynne da kartet returnerte i oktober i fjor, med store visuelle endringer. Valve ønsket på det punktet tilbakemeldinger på hvordan de kunne utvikle kartet ytterligere. Kun små og mindre endringer er gjort siden den gang, men nå er kartet tilbake, og en del av den offisielle kartrotasjonen.

Cobblestone må i denne omgang vike plass for det ikoniske kartet. Under nattens oppdatering ble også Nuke implementert i Wingman-modusen. De øvrige endringene kan du lese under (sitert Valve):

MAPS
– Added Dust II to the Active Duty map pool.
– Removed Cobblestone from the Active Duty map pool.
– Added support for Nuke in Wingman.
– Moved Austria and Shipped into Defusal Group Sigma casual map group.
– Moved Cobblestone into Defusal Group Delta casual map group.

MISC
– Fixed an exploit that impacted game server performance.

Får følger for sluttspillet i Telenorligaen

Storslåtte DreamHack Master Marseille, som i skrivende stund er inne i sluttspillet, vil ikke naturligvis ikke gjøre endringer i sin kartrotasjon. Det skriver direktør for DreamHack Masters, Marc Winther på Twitter.

Det er for øyeblikket usikkert om oppdateringen får følger for sluttspillet.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Sent lørdag kveld uttalte Erling Rostvåg følgende om saken og hvilken virkning den vil få på de gjenstående kampene i Telenorligaen.

– Cobblestone vil ikke bli erstattet i kartrotasjonen for siste runde av seriespillet. Det må likevel vike plass for Dust2 når sluttspillet går av stabelen, forteller Rostvåg før han legger til.

– Avgjørelsen er tatt på bakgrunn av to sentrale grunner. Den ene er på bakgrunn av at vi har lag som ikke spiller denne runden, fordi vi har trukkede lag noe som vil være urettferdig overfor de øvrige. Det andre årsaken er at lagene ikke har fått anledning til å trene på kartet, noe som gjør det naturlig å behandle det som et "nytt" kart. Kartet vil likevel være aktuelt under sluttspillet i Maihaugsalen, avslutter Rostvåg.

Siste fra forsiden