Killzone-utviklerne gjør noe helt annerledes med Horizon Zero Dawn

Det eksklusive PlayStation 4-jaktspillet lar deg felle roboter.

PlayStation Europe

En av overraskelsene fra Sonys pressekonferanse var actionspillet Horizon Zero Dawn fra Killzone-utvikler Guerrilla Games. Spillet kommer i løpet av neste år og blir kun å finne på PlayStation 4.

Slik blir dinosaurjakt i Horizon Zero Dawn. (Video: PlayStation)

Horizon Zero Dawn er et actionjaktspill i tredjeperson som tilsynelatende er satt langt inn i fremtiden. Spillets trailer viser hvordan menneskeheten bodde i store byer før en ukjent hendelse førte til byenes kollaps. I årene etter forandret verden seg voldsomt, og alt som er igjen av de store byene er mosegrodde ruiner.

Menneskene er ikke alene

Menneskene som overlevde kollapsen dannet ulike stammer og fant nye områder hvor de kunne begynne nye liv. Men menneskene er ikke alene. I naturen vandrer nemlig robotdinosaurer fritt, og for både menneske og maskin er hver dag en kamp for overlevelse.

Nøyaktig hvordan robotdinosaurene ble til forklarer ikke traileren, men vi får se en pelskledd jeger i aksjon mot både små og store beist. Hovedfiguren i traileren tilhører en av de første stammene som kom til landet der spillet finner sted.

Og at det er et vakkert spill kan ingen komme fra.

I kampen mot dinosaurene blir vi utstyrt med pil og bue, samt et spyd for snikangrep. Buen har en rekke forskjellige ammunisjonstyper, med blant annet eksplosive piler eller en harpuntype som man kan bruke til å tjore dinosaurene fast til bakken. Klarer du å skyte en rakettkaster ned fra ryggen til en større dinosaur kan du bruke den til å la maskinene få smake sin egen medisin.

Jakt på dinosaurene blir en viktig del av Horizon Zero Dawn, uten at vi fikk vite nøyaktig hvorfor. Er det kun for å overleve? Bruker menneskene deler fra robotene for å utvikle teknologi? Guerrilla lover å fortelle mer om spillet i løpet av E3-uken.

Dinosaurer er visst i vinden for tiden.
Du kan ri på en T-rex i dette ambisiøse dinosaurspillet »

Siste fra forsiden