Kingdom Hearts III utsettes til 2019

Square Enix slapp plutselig slippdatoen midt i E3-oppvarmingen.

Square Enix

Når E3-kalaset har begynt (vel, nesten i hvert fall), forventer vi egentlig at det meste av slippdatoer serveres på tampen av storstilte trailere eller presentasjoner. Men Square Enix har valgt å gå mot strømmen denne gangen og gitt oss Kingdom Hearts IIIs slippdato litt tidligere.

Kingdom Hearts III-trailer fra noen måneder siden.

Kingdom Hearts III slippes 29. januar 2019. Dette fortalte Square Enix først under en Kingdom Hearts-konsert nå i forkant av E3, men offentliggjorde datoen for resten av oss via en Twitter-melding.

Det betyr altså at Kingdom Hearts III mister det planlagte 2018-slippvinduet, noe seriens skaper, Tetsuya Nomura, unnskylder.

– Jeg beklager at vi ber om litt mer tid enn opprinnelig planlagt. Se frem til mer informasjon pluss noen trailere under E3, sier Nomura om situasjonen.

Lang utviklingstid

Første gang vi fikk høre om Kingdom Hearts III var faktisk under E3-messen i 2013. Siden den gang har vi fått servert små glimt av spillet, som blant annet viser at Pixar-verdener lempes inn sammen med de mange Disney-variantene.

Kingdom Hearts III skal være det avsluttende kapittelet for den pågående historien – selv om det ikke betyr at serien legges død etterpå.

Les alt om E3 2018 i vår E3-seksjon »

Siste fra forsiden