Kingpins henter fire spillere

Kingpins ruster opp før sesongstart - henter fire nye spillere

Har absolutt sjansen til å ta opp kampen mot Nordavind, mener ekspert Tommy «TommyM» Monsen

Anders «aNdz» Kjær får selskap av disse fire. F.v. Ole «Marcelious» Langan, Kristian «akEz» Kornbakk, Erik Hansen «truth» Dyrnes og Haris «H4RR3» Hadzic.
Fabian Fjeldvik/Eivind von Døhlen/Montasje Gamer.no

DISSE SPILLER FOR KINGPINS:

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Haris «H4RR3» Hadzic
Erik Hansen «truth» Dyrnes
Ole «Marcelious» Langan
Kristian «akEz» Kornbakk

Kingpins skuffet under Telenorliga-finalene på Lillehammer i vår, og måtte se seg slått av Demise i den første semifinalen. Den skuffende sesongen fikk etterspill og i en pressemelding datert 21.juni kunne klubben melde at samtlige spillere foruten lagkaptein Anders «aNdz» Kjær ikke ville signere ny kontrakt.

Det har ført til en hektisk sommer for Kjær og daglig leder i Kingpins Kenneth Gaupseth Johansen som har vært på jakt etter fire nye spillere. Siden fredag 17.august har de ulike spillerne i Kingpins blitt presentert i tur og orden og klubben kan tirsdag kveld bekrefte Erik Hansen «truth» Dyrnes som det siste tilskuddet. Fra før har klubben gitt kaptein Anders «aNdz» Kjær ny kontrakt og hentet regjerende seriemester Kristian «akEz» Kornbakk, tidligere elev Haris «H4RR3» Hadzic og stortalentet Ole «Marcelious» Langan.

– Har absolutt sjansen til å ta opp kampen mot Nordavind

Telenorliga-ekspert Tommy «TommyM» Monsen mener «Marcelious» kan utfordre «hallzerk»
Photographer: Fabian Fjeldvik

Med ny lagoppstilling og en sesong rett rundt hjørne er Kingpins klar til å på nytt forsøke å ta Telenorliga-tittelen. Telenorliga-ekspert Tommy «TommyM» Monsen mener dette ikke er umulig, og mener Kingpins nå har samlet en sterk lagoppstilling.

– Det er veldig spennende at «aNdz» endelig har fått en sulten og motivert gjeng med seg. Spillerne i laget er uten tvil veldig gode, og mitt inntrykk er også at de er fine folk som kan fungere godt sammen. De har «Marcelious» som for noen måneder siden ble ansett som den beste AWPern i Norge før Håkon «hallzerk» Fjærli vippet ham av tronen, i tillegg til tre personer som virkelig har ferdighetene til å avgjøre kamper alene. «aNdz» har vist seg å være en veldig god taktisk leder, men slet i fjor med å bidra noe særlig med utenom dette. De er avhengige av at han også kan bidra i kampene, om de skal ha en sjanse på å hevde seg internasjonalt, forteller Monsen før han fortsetter.

– Slik Nordavind ser ut om dagen tror jeg Kingpins absolutt har sjansen til å ta opp kampen mot Nordavind om Telenorliga-tittelen. Jeg er overbevist om at det kommer til å skje endringer i Nordavind sin lagoppstilling, som selvfølgelig vil være viktig i forhold til hvordan styrkeforholdet mellom lagene blir i år. For øyeblikket er nok Nordavind favoritter, spesielt med tanke på ressursene de har.

Mye rutine

«HARRE» er tilbake i Kingpins-leiren.
Fabian Fjeldvik

Daglig leder i Kingpins, Kenneth Gaupseth Johansen er naturlig nok fornøyd når troppen nå endelig er fulltallig. Samtlige spillere har i følge Gaupseth signert amatørkontrakt ut året og forteller litt om den nye troppen.

– Det ligger ingen stor rakettforskning bak denne lagoppstillingen, egentlig. Når Kingpins ble opprettet ønsket vi å hente inn et lag som skulle satse. Før vårsesongen var både «HARRE» og «Marcelious» tiltenkt troppen, men «Marcelious» gikk til et lag han følte hadde mer potensiale, mens «HARRE» hadde en lignende tanke. Derfor ble det store endringer i laget før sesongen og vi hentet tilbake veteraner for å redde sesongen, forteller Gaupseth før han fortsetter.

– Det er ingen tvil om at «HARRE» og «Marcelious» er to unge spillere som har et voldsomt potensial til å nå langt. Dette har vi alltid vist, og nå har vi fått signert begge to inn i klubben. «akez» blomstret virkelig i 2018, og han sendte oss ut av semifinalen i sluttspillet nesten på egenhånd. Han er helt klart en spennende spiller. «Truth» har alltid vært voldsomt god, men ikke spilt så mye med nordmenn. I høstsesongen vant han Telenorligaen, og har siden da spilt for Vexed. Erik er en ekstremt dedikert spiller som brenner for å vinne. Nå kommer han inn i Kingpins med massiv rutine fra tiden i BX3 og Vexed.

Signeringene av «truth» og «akEz», sammen med «aNdz» gjør at laget besitter mye rutine. Førstnevnte vant Telenorligaen med BX3 høsten 2017, mens Kristian «akEz» Kornbakk er regjerende seriemester. Likevel mener Gaupseth at det er samholdet som har vært nøkkelen til at laget har blitt som det har blitt.

Les også
– Nordavind er fortsatt Norges beste lag i mine øyne

– Det er verken rutinen, erfaringen eller det å skyte hardt som direkte er årsaken bak denne lagoppstillingen. Dette er en gruppe som jobber hardt sammen, og som kommer godt overens med hverandre. Dette er en av nøkkel-egenskapene til dette laget. Personlig har jeg stor tro på at dette laget kan stikke av med seieren av høstsesongen dersom Nordavind holder seg unna våre spillere, selv om jeg unner alle spillerne en sjanse til å spille profesjonelt, forteller Gaupseth med et glimt i øyet.

«aNdz» fortsetter som taktisk leder og får hjelp av «truth» og «akEz»

Den nybakte seriemesteren «akEz» skal spille for Kingpins kommende sesong..
Eivind Von Døhlen

Gaupseth forteller at klubben har vært i en lang prosess med å rekruttere de nye spillerne, men er strålende fornøyd med utfallet.

– Det har vært en prosess selvsagt. Flere spillere har vært inn og prøvd seg, men utfallet har blitt som vi ønsket. Kan ikke tenke meg at denne lagoppstillingen kan forsterkes med mindre man plukker fra øverste profesjonelle nivå av nordmenn.

Rollemessig vil Anders «aNdz» Kjær fortsette som taktisk leder, men vil god hjelp av «truth» og «akEz» skal vi tro Gaupseth, som mener stemningen er på topp i Kingpins-leiren.

– Laget har, ut i fra treningene, funnet tonen utrolig godt. I form av rollefordelinger vil «aNdz» fortsette som leder i laget, men med god hjelp fra «akEz» og «truth». Slik skal «HARRE» og «Marcelious» få mulighet til å fokusere på det de er aller best til – og der kommer de til å levere godt.

Som tidligere nevnt annonserte Erik Hansen «truth» Dyrnes sin avskjed fra Vexed. Gaupseth tror erfaringen vil gi klubben nye fordeler.

– «truth» har spilt mesteparten av tiden sin i utlandet og det kan gi oss fordeler. Han har vært i andre miljø enn resten av spillerne i laget. Det kan være alt fra treningsrutiner til ulike aktiviteter laget kan gjøre sammen for å holde samholdet på topp. Her skal også laget få hjelp av en sportslig leder som blir annonsert senere.

Kingpins er med det ikke ferdige med å annonsere sitt sportslige apparat.

Løfter frem akademiet

– Vi skal være Norges beste e-sportklubb. Så enkelt er det, forteller Kenneth Gaupseth Johansen.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

I tillegg til å annonsere sin nye lagoppstilling, meddeler klubben også at det vil satses på akademi-nivå også. Prosjektet innebærer en 9-måneder lang prosess som innebærer treningsleir, fadderordning og reise til ulike arrangement slik at spillerne på akademiet skal kunne utvikle seg på best mulig måte. Det hele finansieres av en privat sponsor.

– Snart vil det komme en annonsering rundt akademi-satsingen vår som får seg en stor oppussing. Tanken er å tilby fem spillere under 18 år som skal bruke 9 måneder i et prosjekt som vi setter opp. Dette innebærer en del reising til LAN-arrangement, men også treningsleir sammen med elite-laget. Akademi-laget har en manager som følger dem opp hver dag, i tillegg til en sportslig leder, som skal sette opp planer sammen med laget og de individuelle spillerne i prosjektet. Dette er for at alle skal bruke tiden sin riktig for å få maks ut av treningen, forteller Gaupseth før han fortsetter.

Førstelagsspillere, eller elite-spillerne som vi kaller de, vil ikke direkte bidra i treningene. Vi skal derimot starte en fadderordning der akademi-spillerne får en fadder i elite-laget som ligner på egen rolle på laget. Her vil det være et opplegg begge må følge som krever et par timer minimum i uken. Dette skal gå begge veier, alt fra tilbakemeldinger fra kamper, men også andre tips og triks man kan lære av hverandre. Dette prosjektet blir finansiert av en privat sponsor.

Hva er målsetningen til klubben både på kort og lang sikt?

– Vi skal være Norges beste e-sportklubb. Så enkelt er det. På sikt ønsker vi å skape arbeidsplasser, både til daglig drift og utøvere. I tiden framover vil vi ha et stort fokus på utvikling av unge spillere, og selvsagt legge til rette for at våre elite-spillere kan prestere på sitt maksimale. Det er derfor vi har startet klubben – for å hjelpe disse utøverne med å nå drømmen om å bli profesjonelle spillere, avslutter Gaupseth.

Siste fra forsiden