PUBG Europe League

Klart for norsk toppduell i tidenes største PUBG-turnering

Torsdag kveld går startskuddet for tre uker med kamper i prestisjetunge PUBG Europe League.

Torsdag 21. mars er det duket for den hittil største e-sportturneringen innen Playerunknown's Battlegrounds. PUBG Europe League (PEL) samler 16 av Europas topplag – enten gjennom kvalifisering eller direkte invitasjon – til tre uker med kamper, og to nordmenn er blant de som skal konkurrere om de gjeveste plasseringene.

Du kan se kampene på Twitch-kanalen til PEL fra klokken 18:00 »

Klar for kamp

Jim «Jeemzz» Eliassen spiller for Team Liquid.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Som i så mange andre PUBG-turneringer de siste årene er Team Liquid blant favorittene når det hele braker løs. Norske Jim «Jeemzz» Eliassen er en av de viktigste spillerne på laget, og til Gamer.no forteller han at gutta er klare for dyst.

– Formen er veldig god. Vi har spilt mange treningskamper siden forrige turnering i desember og har fokusert mye på trening og diett de siste to ukene siden vi flyttet til Berlin.

For den øverste divisjonen i PEL, spilles alle kampene på hovedscenen i Berlin. Samtlige lag har holdt til i den tyske hovedstaden de siste ukene, mens de har forberedt seg på at turneringen skal begynne. Det har sine gode og dårlige sider, forteller «Jeemzz».

DISSE SPILLER FOR TEAM LIQUID

Vis mer

Jim «Jeemzz» Eliassen
Samu «Sambty» Kauppinen
Jord «ibiza» van Geldere
Jere «Jembty» Kauppinen

– Vi har ikke spilt noen turneringskamper siden desember, så det er vanskelig å si hvordan vi ligger an i forhold til andre lag. Vi får ikke lov av PUBG Corp. (turneringens hovedarrangør, journ.anm) å spille noe mens ligaen pågår, men det har ikke vært noen turneringer de siste tre månedene uansett fordi ligaen egentlig skulle starte i januar, men ble utsatt.

Kampen om Pochinki

Etter noen uker med middelmådig kommunikasjon fra medarrangør Starladder ble startdatoen for PEL endelig satt i begynnelsen av mars. Nå gleder «Jeemzz» og Liquid seg til å ta fatt på spillingen, og han forventer harde kamper fra første stund.

– Det blir vel FaZe som vanlig som vi må konkurrere mot. Vi er gode venner med dem i spillet, men er rivaler på banen. Bortsett fra dem sloss vi med NaVi om en by vi begge har lyst til å lande i, så vi fokuserer på å få Pochinki først, og deretter på å vinne turneringen, sier Eliassen om planene.

Pochinki er en ettertraktet by i hjertet av spillets Erangel-brett, med mye verdifullt utstyr og kort avstand til ethvert sted sirkelen måtte lande. «Jeemzz» regner med at de innledende kampene vil by på en bitter strid mot NaVi, frem til ett av lagene gir opp Pochinki og flytter ett annet sted.

– Om vi dreper dem eller de dreper oss har ingen ting å si. Dersom man vil være det beste laget må man ha et godt loot spot (sted der man lander for å sanke utstyr i begynnelsen av hver kamp, journ.anm) alene, og ikke dele det med andre lag. Vi er innstilt på å dra til Pochinki hver kamp uansett hvordan utfallet blir.

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

FaZe mot Liquid

Ludvik «Aitzy» Jahnsen spiller for FaZe Clan.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

I likhet med «Jeemzz» og Liquid fikk toppdivisjonens andre nordmann også en direkte invitasjon til PEL. Ludvik «Aitzy» Jahnsen stiller for FaZe Clan, og etter flere måneder uten turneringer er gutta klare for å gjenoppta rivaliseringen – selv om FaZe-spilleren innrømmer at gutta er litt ute av trening.

– Formen i laget er litt rusten. Det må man nesten regne med når det ikke har vært noen form for turneringer de siste tre månedene. Så det vil nok ta noen runder før vi er tilbake i form, tenker jeg, sier Jahnsen.

DISSE SPILLER FOR FAZE CLAN

Vis mer

Anssi «mxey» Pekkonen
Ivan «Ubah» Kapustin
David «Fuzzfaze» Persson
Ludvik «Aitzy» Jahnsen

Sist gang topplagene i Europa møttes var det FaZe som trakk det lengste strået i «norgesduellen», med en tredjeplass i Global Loot League. Liquid måtte ta til takke med en noe overraskende åttendeplass, og begge lag sikter noen hakk høyere i PEL.

– Forventningene for den første fasen er selvfølgelig høye når man er på et så godt lag. Hvis vi ikke er topp tre i slutten av fasen, så blir det ansett som en nedtur, mener Jahnsen.

– Ventingen har tæret på oss

Akkurat som «Jeemzz» synes «Aitzy» det er vanskelig å peke ut et lag som vil by på størst motstand i PEL, ettersom ingen har spilt i en turneringssituasjon på så lenge. Han faller imidlertid tilbake på den gode gamle fightingen med Liquid.

– Det er vanskelig å si hvem som blir den største utfordreren, siden vi ikke har spilt noe offisielt i det siste. Uansett er nok Liquid den største konkurrenten, med tanke på den evige duellen vi begge har hatt om å være best.

Hva oppladingen til turneringen angår trekker «Aitzy» også frem den haltende kommunikasjonen fra Starladder som et frustrasjonsmoment. Selv etter å ha tilbragt litt tid i Berlin har FaZe-gutta enda ikke funnet seg helt til rette, men nordmannen håper alt vil bedre seg når ting endelig kommer i gang.

– All denne ventingen har tæret litt på oss, for å være ærlig. Vi har ikke flyttet inn i en leilighet helt enda. Så det kan nok hende at de første rundene ikke blir de beste, men det vil ikke ta lang tid før vi er vant til oppsettet. Uansett så er dagen kommet, og det skal bli deilig å konkurrere igjen.

Et år med PEL

Torsdagens kamper er bare begynnelsen for PUBG Corps PEL-satsing, som totalt sett strekker seg over et helt år. I den første fasen skal de 16 lagene spille hele 60 kamper, fordelt over 12 dager (21. - 24. mars, 28. - 31. mars og 4. - 7. april) med fem kamper per dag.

Opprinnelig ville de svakest plasserte lagene ha rykket ned til divisjonen under, Contenders League, etter endt fase. På grunn av utsettelsene har arrangøren besluttet at alle lagene beholder plassen sin uansett utfall, og nedrykk skjer først etter fase to i sommer.

Etter tre faser vil de beste lagene fra PEL og lignende turneringer i andre deler i verden samles til én diger turnering, kalt Global Championship. Denne går av stabelen mot slutten av 2019, med store premiepenger i potten.

Du kan se PEL hver kampdag på den offisielle Twitch-kanalen til PEL. Alternativt kan du følge nordmennene gjennom egne lagsendinger for både Team Liquid og FaZe Clan.

Siste fra forsiden