Klassiske rollespill til DS

For første gang i Europa

Snart kommer tre nye versjoner av gamle Dragon Quest-spill til Europa.

Dragon Quest-franchisen er kjent for sine tradisjonelle japanske rollespill, og i hjemlandet er de et fenomen de fleste spill bare kan drømme om. I Europa er Dragon Quest forholdsvis ukjent, mye fordi vi bare har fått 3-4 av de nyere spillene i serien.

The Chapters of the Chosen blander 2D og 3D

I fjor annonserte Square Enix at de jobbet med nye DS-utgaver av flere gamle Dragon Quest-spill, og nå har spillutvikleren kunngjort at de vil slippe nyversjoenene i Europa.

Det er Dragon Quest IV, V og VI som har blitt pusset opp og omdøpt til henholdsvis The Chapters of the Chosen, The Hand of the Heavenly Bride, og Realms of Reverie. Disse tre er også kjent som Zenithia-trilogien, og er løst knyttet opp mot hverandre, selv om historiene i de tre spillene er frittstående.

Det første av de tre, The Chapters of the Chosen, kommer ut i september. Her får vi et japansk rollespill av den tradisjonelle typen, med turbaserte kamper, huler å plyndre og en fargerik verden å utforske. Grafikken i originalen var i 2D, men mye av den har nå blitt «oppgradert» til 3D.

Handlingen er delt inn i fem kapitler, hver med sitt eget persongalleri og egne små historier. Etterhvert vil alle hovedpersonene møtes og kjempe for en felles sak, men til å begynne med har de alle sine egne mål å oppnå.

I det første kapitlet tar du på deg rollen som ridderen Ragnar McRyan. Han har fått i oppgave å redde kongeriket Burlands kidnappede barn. Det andre kapittelet handler om unge prinsesse Alena av Zamoksva som trosser sin far for å dra ut på eventyr.

Deretter får vi stifte bekjentskap med søstrene Meena og Maya. De er på hevntokt, og reiser verden rundt på letting etter mannen som drepte faren deres. Fjerde del handler om tjukkasen Tornekos forsøk på å bli den beste kjøpmannen i verden.

I det siste kapittelet møter vi spillets egentlige hovedperson, en ung mann som bor i en avsidesliggende fjellby. Siden han er hovedpersonen i et japansk rollespill tar det selvsagt ikke lang tid før det skjer noe som tvinger ham til å forlatte byen og reise ut på eventyr for å redde verden.

Square Enix har foreløpig ikke sagt når de to neste delene i Zenithia-trilogien vil bli utgitt.

Siste fra forsiden