Sniktitt

Knightshift

Knightshift er en artig blanding mellom rollespill og strategispill, og som ordspillet i tittelen indikerer, inneholder det en god del humor. Spillet kommer fra Zuxxez Entertainment og Reality Pump, som begge er rimelig store navn innenfor strategisjangeren, og med Knightshift håper de på å kunne utvide ryktet sitt inn i rollespillsjangeren.

Side 1
Side 2

Vi har tatt en liten titt på en begrenset sniktitt-versjon av dette spillet, som ventes utgitt om ikke alt for lenge. Om vi har med en suksess å gjøre er nok for tidlig å si, men om ikke annet kan vi konstantere at Knightshift nok kommer til å bli en velkommen fargeklatt på spillmarkedet.

Rollespill og strategispill i samme pakke
Det å inkludere rollespillelementer i all slags spill ser ut til å være populært for tiden, og det er for så vidt ikke rart, da slike elementer ofte tilføyer spill en sårt tiltrengt dybde. Likevel må det sies at mange utviklere ser ut til å gjøre det kun for at de skal kunne skryte av det på eska, da det kun er et fåtall av disse spillene som i særlig grad påvirkes av de inkluderte rollespillelementene. Knightshift er annerledes, da det i tillegg til en kampanje som er sterkt påvirket av rollespill, også har et eget rollespill-modus. Spillet har nok likevel mer til felles med Diablo enn Morrowind (som selvsagt er like godt nytt for noen, som det er dårlig nytt for andre).

Knightshift har som nevnt to hovedmoduser du kan spille i: Kampanje og rollespill. I kampanjemoduset er rollespillelementene noe tonet ned til fordel for mer tradisjonelle strategi-elementer, men de påvirker likevel gameplayet i stor grad. I den første kampanjen følger du unge Prins John som akkurat har sluppet unna klørne til den onde trollmannen Valdermand. Nå må han ta tilbake kontrollen over landet sitt og redde innbyggerne dets fra trollmannens onde horder. I begynnelsen styrer du kun Prins John, men etter hvert finner han sine trofaste følgesvenner og får bygd seg opp en liten hær.

Oppdragene i kampanjemodus er svært varierte. I noen styrer du små grupper (eller bare en helt), og du må løse oppgaver for folk rundt på kartet. I andre må du bygge baser og hærer, og gå til mer tradisjonell strategi-krig mot datamotstanderne. De aller fleste oppdragene er fantasifullt laget. I et oppdrag blir for eksempel prinsen og følgesvennene hans angrepet av en horde levende døde, og de må flykte gjennom noen skumle katakomber med de onde skjelettkrigerne i hælene. I den sniktitt-versjonen av spillet vi har sett på var det svært få "standard" strategi-oppdrag (av typen "bygg base, bygg hær, knus fiendens base").

Knightshift forenkler ressursinnsamlingen ganske kraftig, og det er faktisk bare en ressurs, nemlig melk. For å produsere melk trenger du kyr og noen områder de kan gresse på. Det virker litt rart at du bygger hus og trener soldater kun ved hjelp av melk, men det er vel egentlig ikke så mye rarere enn C&C-serien sitt Tiberium. Ved siden av melken er det ikke så mye som skiller akkurat gameplaymekanismene i denne delen av spillet fra andre strategi-spill. Kampsystemet inneholder de vanlige mulighetene, selv om det er noe forenklet i forhold til de mest avanserte spillene i sjangeren.

I rollespillmodus kan du selv skape din egen karakter, og du får bl.a. mer avansert styring over eiendelene dine (i kampanjedelen er det slik at ved å sende en av heltene dine bort til et våpen eller liknende, plukkes det automatisk opp hvis det er bedre enn det utstyret helten allerede har). Her må du snakke med folk, hjelpe dem med alskens rare ting ,og generelt oppføre deg som en vanlig hovedperson i et rollespill. Selvfølgelig er det massevis av monstre å bryne seg på, og skatter å finne. Antakelig kommer denne delen av spillet til å appellere sterkest til de som likte Dungeon Siege og Diablo 2, da den ser ut til å inneholde massevis av ukomplisert rollespillmoro.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden