ChokeMasters i King of Nordic

Kom seg til King of Nordic tross finaletap

ChokeMasters ble slått i finalen, men stiller likevel til sluttspillet siden motstanderen ikke kunne stille lag.

Bilde hentet fra Nuke, som er et av de nye kartene i sesongens King of Nordic.
Valve

DETTE ER KING OF NORDIC:

Vis mer

Counter-Strike: GO-turnering for Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Turneringen fokuserer på å dra frem talenter i de aktuelle landene, og sette dem opp mot hverandre i et sluttspill med «Kongen på haugen»-format, noe som betyr at vinneren av sluttspillet går automatisk videre til neste sluttspill.

Fredag kveld er det klart for episode sju av King of Nordic, og denne gangen er det tredjedivisjonslaget ChokeMasters som deltar på vegne av Norge. Laget kjempet hardt hele veien til finalen, der de møtte andredivisjonslaget #SKAM. I finalen tapte ChokeMasters, men representerer likevel Norge i sluttspillet siden motstanderne ikke klarte å stille lag til i kveld.

– Hadde nådd langt om vi satset

DISSE SPILLER FOR CHOKEMASTERS:

Vis mer

Jonas «S1NKY» Hilt Stoknes
Joachim «DalcoN» Totland
Simen «misatioN» Hellesfjord
Mario «Rayses» Gallipoli
Amin «Deliver» Zadeh

Lagkaptein i ChokeMasters, Jonas «S1NKY» Hilt Stoknes, gleder seg til kveldens sluttspill. Han sier laget er fornøyd med kvalifiseringsrundene, selv om det ble tap i finalen

– Kvalifiseringen gikk fint, vi vant ganske enkelt alle kampene helt til finalen. Finalen tapte vi 16-12 mot #SKAM, hvor vi blant annet tapte flere en mot en-situasjoner på rad. De kunne ikke stille lag, så vi ble derfor tildelt finalen, sier Stoknes.

Laget har ikke forberedt seg særlig mye til sluttspillet, siden alle sammen er ganske opptatt utenfor spillet.

– Vi har forberedt oss minst mulig til helgas sluttspill, slik som vi alltid gjør. Har ikke spilt med laget en eneste gang.

Uansett om forberedelsene har vært ikke-eksisterende, mener likevel lagkapteinen at målet for kvelden må være å komme til finalen.

– Målet for turneringa må nok være å komme til finalen. Island har generelt sett vært dårlige, men vi skal ikke undervurdere dem på noen som helst måte. Når vi er dårlige så er vi skikkelige dårlige, og vi pleier å gå på en smell når vi spiller skikkelig seriøst, mener Stoknes.

Stoknes sier også at laget er klar over sine styrker og svakheter, og ønsker å utnytte kjennskapen til dette for å nå langt i sluttspillet.

– Vi er et lag som spiller i tredjedivisjon i Telenorligaen. Vi spiller aldri sammen, kun når det er kamp i Telenorligaen og King of Nordic. Hvis vi hadde satset, og spilt mer sammen, så tror jeg at vi enkelt hadde nådd opp til toppen i andredivisjon, og kanskje førstedivisjon også. Mange av oss har jobb og går på skole, så Counter-Strike er ikke førsteprioritet. Vi skyter alle sammen veldig hardt når vi er i god form, og det er vel mye av grunnen til at vi kom helt til finalen, sier Stoknes.

Laget leder sin avdeling i tredjedivisjon, og sier at de er veldig fornøyd med hvordan laget gjør det, siden alle sammen har mye å gjøre utenom spillet. Stoknes sier også at alle sammen har forskjellig nivå, og at de har noen virkelige kanoner på laget.

– Vi er alle jevngode spillere, men av og til så er noen bedre enn andre. «DalcoN» ligger faktisk på toppen av norske spillere på FaceIt. Styrken vår er definitivt at vi skyter veldig hardt, og at samtlige på laget har veldig god treffsikkerhet, avslutter Stoknes.

Les også
– Selv om vi møter nedrykksklare Tien Len, skal vi ikke undervurdere dem

Gamer.no i samarbeid med ESEN og MSI

I samarbeid med ESEN og MSI arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til den sjette sesongen av King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige, Finland og Island. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4400 kroner, og vinner man tre uker på rad får man en jackpot på omlag 18 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:00 fredag 24. mars.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden