Kongen returnerer

Actionspillet The Lord of the Rings: Return of The King har en solid plass på årets E3. Rett innenfor inngangen i det som bør kunne karakteriseres som hovedhallen, står en slott-lignende struktur. En stor skjerm spiller Ringenes Herre-snutter ustoppelig, og høytalerne hyler ut med Howard Shores velkjente melodier.

Nydelig. En av designerne bak spillet tok oss til siden, for å fortelle oss om hva vi kan vente av nye funksjoner. Spillet er for øvrig oppfølgeren til fjorårets Two Towers - spillet som pryder seg selv ved å basere seg på filmene, ikke de kjente Tolkien-bøkene.

Denne gangen har du tilgang til hele seks figurer, mens du bare hadde tre i forgjengeren. Denne gangen har du alle de originale, men kan også spille Sam, Frodo og Gandalf. Gandalf er naturligvis magiens mester, og hans nye Area of Effect-trylleformler (AOE) virker svært imponerende. Han kan rett og slett ta knekken på et titalls Uruk-haier i et eneste stor sus. Kameraføringen har blitt sterkt forbedret siden sist spill, og det er denne gangen langt mer dynamisk enn i forgjengeren. Det har også blitt innført puslespill-elementer, hvor du må fullføre forskjellige objektiver for å drive banene videre. Som Gandalf så vi hvordan han måtte hindre fienden å invadere bymurene (Tolkien-tilhengere vet hvilken by jeg snakker om), og da store troll prøvde å stille opp stiger som uruk-haiene skulle ta i bruk, måtte han finne en løsning på hvordan kvitte seg med dem. Vi så også Gandalf hoppe ned fra høyder, og klatre ned tau. Mye mer dynamisk enn i forrige spill, med andre ord.

En annen ny egenskap, som både Gamer.no og tydeligvis mange andre savner i forrige spill, var muligheten til å samarbeide to-og-to spillere. Nå kan du faktisk spille gjennom hele det episke eventyret sammen med en venn! Grafikken har også fått et realt opprykk, og sømmene mellom filmsekvensene og spillet er enda vanskeligere å se enn før. Og så har vi musikken, da. Utviklerne forsikret oss om at de kommer til å bruke musikken fra alle tre filmene. Det samme gjelder videoklippene. Gamer.no kan derfor skryte på seg å være blant de få som har sett scener fra den tredje filmen!

Spillet lanseres på samtlige konsoller 4. november i år.

Siste fra forsiden