Koreaner moste fransk StarCraft II-stjerne

Forhåndsfavoritten taklet forventningspresset i VM-kvalifiseringen.

I helgen ble det første sluttspillet i den europeiske delen av verdensmesterskapet i StarCraft II spilt. Åtte spillere tevlet om fem plasser til sesongavslutningen neste måned, i tillegg til 350 000 norske kroner i premiepenger.

Til slutt var det koreaneren Jung «Mvp» Jong Hyun som gikk seirende ut av sluttspillet. Hyun er en en av de store profilene i miljøet, og til tross for litt dårlige resultater den siste tiden er han en av tidenes best betalte StarCraft II-spillere.

Han viste gryende stortakter under helgens bruduljer, og tapte kun ett kart i løpet av sine kamper. I finalen møtte han franskmannen Ilyes «Stephano» Satouri, den andre store favoritten denne helgen. «Stephano» gav koreaneren god motstand, men var aldri helt i nærheten av å tukte seierherren.

Her kan du se den koreanske mesteren «Mvp» slå franskmannen «Stephano» i finalen.

Dermed kunne Jung «Mvp» Jong Hyun innkassere rundt 115 000 kroner i førstepremie, mens den franske spilleren fikk med seg rundt 70 000 kroner.

Du kan se opptak av alle kampene som ble spilt denne helgen på den offsielle YouTube-kanalen til ESL.

Kvalifisert videre

I juni skal sesongsluttspillet holdes i Korea. Her møtes de fem beste fra den europeiske serien, fem fra den amerikanske og de seks beste fra den koreanske serien til et stort sluttspill.

Premiepotten der er på hele 875 000 kroner, og vinneren får rundt 240 000 kroner. De fem spillerne som kvalifiserte seg fra Europa denne helgen er:

  • Jung «Mvp» Jong Hyun — Terran
  • Ilyes «Stephano» Satouri — Zerg
  • Dmytro «DIMAGA» Filipchuk — Zerg
  • Park «ForGG» Ji Soo — Terran
  • Dario «TLO» Wünsch — Zerg

I tillegg til pengepremiene samler også spillerne opp poeng for hver kamp de vinner. I november blir de 16 spillerne med mest poeng invitert til Blizzcon, der vinneren til slutt kan kalle seg verdensmester i StarCraft II. Som om ikke det er nok er førstepremien på svimlende 700 000 norske kroner.

Nordmann i ilden til helgen

Forrige uke kunne vi se at den norske StarCraft II-profilen Jens «Snute» Aasgard tok seg videre i verdensmesterskapet. Den amerikanske seriens sluttspill går denne helgen, og kampene til nordmannen kan følge på MLG sine hjemmesider.

Siste fra forsiden