Koreansk dominans i DreamHack Valencia

Ingen norsk seier i helgens StarCraft-turnering.

DreamHack Valencia, Twitch.tv

Det har vært en helg tettpakket med esportsarrangementer, også på StarCraft II-fronten. Den prestisjetunge turneringen DreamHack Valencia gikk nemlig av stabelen på fredag, og etter en god mengde spennende kamper var det den koreanske zerg-spilleren Ko «HyuN» Seok Hyun som stakk av med seieren på lørdag.

Norsk nedtur

Det manglet ikke på toppspillere i turneringen, og ikke overraskende var Sør-Korea særlig sterkt representert. Dette skulle vise seg å by på problemer for vårt norske håp, Kristoffer «TargA» Marthinsen. Til tross for å ha prestert relativt godt i gruppespillet, røk han nemlig ut etter å ha blitt satt opp mot noen av de beste spillerne i verden.

Ko «HyuN» Seok Hyun.

Også HyuN møtte svært mange gode spillere i løpet av turneringen. Til tross for dette fikk koreaneren det hele til å se enkelt ut, og vant til sammen 21 kamper av 25 mulige. HyuN er et kjent navn i StarCraft-miljøet, og har gjort det sterkt i flere turneringer det siste året. Gullmedaljen har imidlertid uteblitt, inntil nå.

Suveren seierherre

HyuN dominerte i alle faser av helgens turnering. Men selv etter å ha slått store navn som «TheStC», «LucifroN» og «VortiX» uten større problemer, ble han ikke regnet som noen favoritt i forkant av finalen. Der møtte han nemlig selveste Lee «Jaedong» Jae Dong, en legende i StarCraft-øyemed. Jaedong regnes for å være en av tidenes aller beste spillere i StarCraft: Brood War, men også han har slitt med å vinne en større turnering i StarCraft II.

I disse dager er Jaedong er særlig kjent for å være verdens beste zerg-spiller mot andre zerg-spillere. Mange trodde derfor at HyuN ville møte sin overmann i finalen. Slik ble det altså ikke, og HyuN vant overbevisende 3-1. Jaedong spilte uforutsigbart, og blandet inn mye tidlig aggresjon for å prøve å ta knekken på motstanderen sin. HyuN leste imidlertid Jaedong godt, og beskyttet seg på mesterlig vis. Dermed fikk han et økonomisk overtak, og vant de fleste kampene i finalen ved å følge opp med overlegne styrker bestående av roaches og hydralisks.

HyuN blir dermed den fjerde koreaneren på rad som vinner en turnering under DreamHack-fanen. Både han og flere andre spilte noen imponerende kamper i helgen, så om du har lyst til å se opptak av disse kan du besøke arrangørens Twitch.tv-kanal.

Siste fra forsiden