Nintendo Switch

Koronaviruset har ført til Switch-mangel og blodpriser – nå girer Nintendo opp

Skal angivelig øke produksjonen kraftig.

EA

Koronavirussituasjonen har påvirket spillbransjen på mange ulike måter, og for Nintendos del har krisen ført til stor mangel på Switch-konsollen mange steder. Nå ser det ut til at den japanske giganten akter å jekke opp produksjonen kraftig.

Den japanske avisen Nikkei rapporterer at Nintendo planlegger å øke produksjonen av Switch med 10 prosent i inneværende år, basert på opplysninger fra underleverandører.

Årsaken til Switch-mangelen har sin årsak i koronavirus-relaterte tiltak som har hatt en negativ innvirkning på forsyningskjeden i først og fremst Kina, hvor Switch-konsollen produseres.

Prisøkninger

Det som har forverret situasjonen er det faktum at folk i langt større grad enn tidligere holder seg hjemme og innendørs, noe som i seg selv har ført til kraftig økning i etterspørselen etter spill og konsoller– ikke minst Switch.

Audun Rodem, Gamer.no

For Nintendos del har lanseringen av Animal Crossing: New Horizons midt oppi koronavirus-pandemien ytterligere bidratt til kraftig i økningen i Switch-etterspørselen. Det etterlengtede spillet har som kjent fått svært god mottakelse.

En uheldig effekt av mangelen er at prisen på tilgjengelige eksemplarer har skutt i været. Switch-prisene i nettbutikker har steget helt siden februar, og i noen tilfeller har prisene på konsollen ligget dobbelt så høyt som den normale utsalgsprisen.

Også her i Norge har det vært en merkbar økning i Switch-prisene, som man kan se av grafen hos Prisguide.no. Konsollen er nå priset til rundt 4000 kroner de fleste steder.

Om Nintendo får fart på produksjonen av konsollen vil disse negative effektene kunne avhjelpes, men akkurat når dette vil skje er ennå uvisst.

Les også: Nå kan du bytte om på Switch-knappene »

Prisguiden.no er en kommersiell partner av Gamer.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguiden her »

Siste fra forsiden