Fact Revolution i King of Nordic

– Kort sagt er jeg vel mammafiguren i laget

Manager i Fact Revolution, Lotta Marie Klonteig, har smurt matpakke til guttene sine før fredagens sluttspill i King of Nordic.

Manager i Fact Revolution, Lotta Marie Klonteig, forteller at laget fortsatt er ferskt, og at det gjenstår mye arbeid.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

DETTE ER KING OF NORDIC

Vis mer

Counter-Strike: GO-turnering for Norge, Sverige, Danmark og Finland. Turneringen fokuserer på å dra frem talenter i de aktuelle landene, og sette dem opp mot hverandre i et sluttspill med «Kongen på haugen»-format, noe som betyr at vinneren av sluttspillet går automatisk videre til neste sluttspill

Den åttende sesongen av King of Nordic ruller videre. Etter at forrige ukes utfordrere, Unge Talenter gikk ut allerede i første kamp, er det Fact Revolution som skal forsvare Norges ære denne uka.

1. divisjonslaget fikk en tøff start på Telenorligaen, med tap mot mikslaget Acapella, men går for å reise kjerringa mot skandinavisk motstand i King of Nordic.

Vil øke selvtilliten

DISSE SPILER FOR FACT REVOLUTION:

Vis mer

Lucas «meth0d» Falkenhaug
Brage «Logicx» Søvik
Stian Rène «SNIPEEY» Maudal
Michael «Haggis» Hagland
Håvard «JolietoG» Kristengård

Manager i Fact Revolution, Lotta Marie Klonteig, forteller at laget fikk en tøff seriestart, og at de undervurderte motstanderen i første runde.

– Vi er jo en ganske så ny lagoppstilling så er jo mye som må på plass før man kanskje er så god man burde være. I tillegg så tror jeg vi undervurderte acapella litt, og da går det ofte dårlig. Så der har vi iallefall lært at man aldri skal undervurdere et lag. Men vi er veldig optimistiske på å kunne hente oss inn igjen i videre kamper, forteller manageren.

– Hva er din rolle i laget?

– Jeg er manager for Fact Revolution sitt Counter-Strike-lag, og gjør egentlig alt det de ikke skal trenge å gjøre. Passer på at all info går rundt til alle, svarer på e-poster. Egentlig det meste bortsett fra å spille kampene. Så fungerer jeg vel også som en mental støtte. Sitter ofte og hører på kommunikasjon under treninger og kamper, og kommer med innspill der jeg har noe fornuftig å komme med. Kort sagt så er jeg vel mammafiguren i laget, sier Klonteig med et smil om munnen.

Med en tøff start i Telenorligaen, så skulle man tro laget ville fokusert mot neste runde som spilles mandag. Klonteig forteller at de ønsker å bruke King of Nordic som en utviklingsplattform, og for å øke selvtilliten.

Manager i Fact Revolution, Lotta Marie Klonteig, forteller at laget skal bruke King of Nordic som en utviklingsarena.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Uansett hva vi spiller så ser vi det på som en mulighet til utvikle og se feil i spillet vårt så tidlig så mulig, det er viktig med tanke på at vi er såpass nye som lag. Men så er vi samtidig gira på å hente utmerkelser andre steder enn Telenorligaen, det er jo et lite selvtillitsløft i seg selv.

Om fredagens motstand, forteller manageren at de kjenner enkeltspillere, men ikke har så god kjennskap til de som lag.

– Kjenner ikke så godt til fredagens motstand, bare litt smått enkeltspillere. Vi har brukt mye tid på å utvide kartene vi spiller, slik at vi er bedre forberedt på hvilket kart som blir spilt. I tillegg jobber vi mye med kommunikasjon. Vi prøver vel egentlig bare å være så godt forberedt til alle situasjoner som vi kan, sier en optimistisk Klonteig.

Les også
Overwatch-landslaget er klart

– Hva vil du si er lagets styrker og svakheter?

– Foreløpig så er ikke kontrasten på styrkene og svakhetene så store, med tanke på at vi enda utvikler og utfordrer oss selv der. Men vil si at vi er veldig flinke til å snakke sammen om det er noe og få det fikset med en gang, så ingenting ligger og gnager. I tillegg så har gutta mye hjelp fra både meg og organisasjonen, slik at de slipper å tenke på alt selv. Det tror jeg hjelper litt på fokuset.

Hvis laget skal stikke av med seieren og premiepengene, er planen å reise på flere turneringer utover høsten.

– Vi kommer til å delta på en del turneringer, så mest sannsynlig blir det dit pengene går. Bortsett fra det så blir det vel hva enn gutta ønsker, avslutter manageren.

Gamer.no i samarbeid med ESEN

I samarbeid med ESEN arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til den sjette sesongen av King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige og Finland. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4500 kroner, og vinner man fem uker på rad får man en jackpot på omlag 23 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 1. september.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden