Kunne du tenkt deg Spotify på Xbox One?

Microsoft åpner opp for universelle apper i Windows.

Audun Rodem, Gamer.no

Med Windows 10 på trappene, åpner det opp en helt ny verden for apputvikling for Xbox One. I løpet av sommeren åpner nemlig Microsoft opp applattformen på konsollen. Meningen med universelle apper, er at utviklere skal kun lage én app som vil fungere like bra i Windows 10 på PC, nettbrett og mobiltelefoner og på Xbox One.

De forskjellige Windows 10-maskinene.

Kilder The Verge har snakket med, forteller at Microsoft vil tillate flere og flere apper til Xbox One mot slutten av året. Nye detaljer om de universelle appene har blant annet avslørt at Windows 10-appene vil kunne kjøre i bakgrunnen.

Det kan gjøre det mulig at musikkstrømmetjenester som for eksempel WiMP og Spotify vil kunne kjøre samtidig som man spiller spill.

Microsoft vil også publisere en SDK (et utviklersett) i mai sammen med muligheten for utviklermodus på konsollen, og vil være tilgjengelig for alle utviklere i løpet av sommeren. Per nå er det kun et fåtall utviklere som kan lage apper for konsollen, mens det nye programmet vil gjøre det åpent for alle.

Kommer i slutten av året

Det er forventet at selskapet vil komme med flere detaljer om planene under den kommende utviklerkonferansen Build i april. Selskapet skal også avsløre noen av planene rundt deres Windows 10- og Xbox-satsninger under årets GDC-messe i mars.

Overgangen til universelle apper vil bli gjort i november. Nåværende apper vil fortsatt fungere på konsollen, mens nye må benytte seg av det nye utviklersettet. Windows 10 kommer til Xbox One senere i år for å støtte de nye applikasjonene. Det er fortsatt usikkert om apputviklerne vil få tilgang på Kinect. Ifølge rapporter fra utviklere, har ytelsen med Kinect vært skuffende.

Da er det ikke lenge til Xbox One-spillere verden rundt kan redigere Excel-regneark direkte på konsollen.

Microsoft satser stort på samhandlingen mellom Windows og Xbox.
Til høsten kommer Fable Legends med kryssplattformspilling og en ny, forbedret Xbox-app »

Siste fra forsiden