Minecraft - OpenAI

Lærte opp kunstig intelligens til å spille Minecraft

Matet inn 70 000 timer med video.

Mojang

OpenAI bryter stadig nye barrierer med sine kunstig intelligens-prosjekter. Denne gangen har teamet trent opp maskinen til å spille Minecraft, ved å fore den 70 000 timer med YouTube-videoer.

Som OpenAI-gjengen skriver på sine nettsider er eksperimentet bygget på noe som heter Video PreTraining. Her tok teamet opp omtrent 2000 timer med Minecraft-video, der hvert tastetrykk og hver museberøring lagres.

Den kunstige intelligensen lærte seg å bygge en diamanthakke, en komplisert prosess med flere steg.
OpenAI

Dataene som samles blir deretter foret inn i de 70 000 timene med YouTube-videoer, slik at maskinen forstår akkurat hva som skjer i spillet.

– I motsetning til tidligere forsøk i Minecraft, som brukte enkle omgivelser for å forenkle utforsking, bruker vår kunstige intelligens det mer relevante, men også mye vanskeligere, standardgrensesnittet med bildefrekvens på 20 og med mus og tastatur.

Med all læringen innabords fant maskinen for eksempel ut hvordan den skulle hugge ved, lage planker og så bygge et Crafting-bord. Derifra klarte den å bygge seg videre til den fikk en diamanthakke, noe som tar en gjennomsnittlig Minecraft-spiller over 20 minutter og 24 000 ulike handlinger å få til.

Mens OpenAI kun har brukt Minecraft for å teste den kunstige intelligensen, tror teamet at prosessen kan videreføres slik at den kan trenes opp til annen generell PC-bruk.

LES OGSÅ: Her blir profesjonelle Dota 2-spillere knust av kunstig intelligens »

Siste fra forsiden