Her blir profesjonelle Dota 2-spillere knust av kunstig intelligens

De profesjonelle Dota 2-spillerne var sjanseløse mot AI-systemet.
OpenAI

I juni meldte vi at det kunstig intelligente systemet OpenAI skulle utfordre profesjonelle Dota 2-spillere som en test på hvor avansert systemet har blitt. Nå er kampen ferdigspilt, og OpenAI stakk av med en knusende seier.

OpenAI-bloggen kan man lese at den kunstige intelligensen vant to av tre omganger mot de fem spillerne Blitz, Cap, Fogged, Merlini og MoonMeander, hvorav fire har spilt på profesjonelt nivå.

Kampen ble direktesendt på Twitch og fulgt av over 100 000 personer. OpenAI vant den første omgangen på 21 minutter og 37 sekunder, og i den andre omgangen ble seieren sikret på 24 minutter og 53 sekunder.

Lærer ved å spille mot seg selv

Skjermbilde fra kampen.
Skjermdump/Twitch

De profesjonelle, menneskelige spillerne klarte å hale i land en seier i den tredje omgangen, etter 35 minutter og 47 sekunder.

OpenAI har allerede «trent» i lengre tid på Dota 2, og har hittil beseiret flere lag med amatør- og semiprofesjonelle spillere. Bragdeneregnes som en milepæl innen kunstig intelligens med tanke på kompleksiteten til denne type spill, og ifølge OpenAI vil systemer som takler slike oppgaver kunne få en rekke bruksområder utenom spill.

Ifølge OpenAI lærer systemet å spille på egen hånd gjennom å spille «mot seg selv» med en mengde som tilsvarer hele 180 år (!) med spilling hver eneste dag. Systemet består av fem såkalte «nevrale nettverk» som maskinvaremessig benytter til sammen 256 grafikkprosessorer og 128 000 CPU-kjerner. Det er en oppskalert utgave av OpenAI-systemet vi skrev om allerede i januar i fjor.

Hele den ferske kampen mellom maskin og menneske kan du se under.

Les også: Valve slipper snart sitt første nye spill på flere år »

Siste fra forsiden