Dota 2 - juks

Valve la felle for Dota 2-juksemakere – 40 000 spillere utestengt

– Juksemakere vil aldri være velkomne i Dota.

Valve

Valve kunngjorde denne uken utestengelser av mer enn 40 000 Dota 2-spillere. Tiltaket kommer etter en nøye planlagt felle som ble introdusert i en nylig oppdatering for spillet.

Tusenvis av spillere har brukt tredjepartsprogrammer for å sikre seg urettferdige fordeler i Dota 2.
Valve

Via sine nettsider forklarer utviklerteamet at det for noen uker siden ble oppmerksom på en bestemt måte spillere brukte til å jukse. Ved bruk av tredjepartsprogrammer fikk de tilgang på mer informasjon i kampene enn hva Dota 2 gir spillere til vanlig.

Da den utspekulerte juksingen ble oppdaget plantet Valve en felle i spillet.

– Vi slapp en oppdatering så snart vi oppdaget metoden disse juksemakerne brukte. Denne oppdateringen lagde en felle – en bit med informasjon i spillklienten som aldri ville bli lest gjennom vanlig spilling, men som kunne bli lest med disse programmene.

– Samtlige kontoer som ble utestengt i dag har lest fra dette «hemmelige» området i spillet, som gjør oss ekstremt sikre på at hver utestengelse var fortjent.

Kampen mot juks foregår til vanlig i skyggene, skriver Valve. Denne gangen ønsket teamet imidlertid å åpne opp om arbeidet, for å gjøre det klart for potensielle juksemakere hva de risikerer.

– Hvis du kjører et program som henter informasjon fra Dota-klienten mens du spiller, kan kontoen din bli permanent utestengt fra Dota. Dette inkluderer profesjonelle spillere, som vil bli utestengt fra alle Valve-konkurranser.

Teamet erkjenner at kampen mot juks neppe er over med dette. Derfor lover Valve å jobbe videre for å oppdage og slå ned på alle spillere som prøver å sikre seg urettferdige fordeler.

Nå kan du bli utestengt fra alle fremtidige Call of Duty-spill.
Activision utvider konsekvensene for juks »

Siste fra forsiden