Taiga International Dota2

Tommy «Taiga» Le ute av The International 2022

Tidligere lagkamerater gjorde det surt for vår eneste nordmann i turneringen.

Tommy «Taiga» Le fra ESL Malaysia 2022
Adela Sznajder/ESL

Etter et langt år med samling av DPC-poeng, endeløse kamper, turneringer og kvalifiseringer var det igjen tid for The International, hvor både drømmer og mareritt gjøres om til virkelighet.

Tommy «Taiga» Le og resten av OG har hatt en imponerende sesong og var rangert som det tredje beste laget inn mot turneringen. Laget vant i løpet av sesongen både ESL One Stockholm og ESL Malaysia. Med alt av visum sikret og OG i toppform hadde laget et godt utgangspunkt.

LES OGSÅ: Kan sikre seg semifinalebillett i kveldens toppoppgjør

Dette er OG

Vis mer

ua Artem «Yuragi» Golubiev
bg Bozhidar «bzm» Bogdanov
jo Ammar«ATF» Al-Assaf
no Tommy «Taiga» Le
ru Mikhail «Misha» Agatov
ru Evgenii «Chuvash» Makarov (Trener).

Ga alt i gruppespillet

OG gikk 10-8 i gruppespillet der alle møter alle i en best av to-serie. Laget sto på 8-8 før siste runde, men hadde enda et håp om avansement til den øvre delen av sluttspillet. RNG fra Kina sto som motstander i siste runde, et lag der de fleste testet positivt for Covid19 og måtte slite både med isolasjon og sykdom. OG vant denne kampen 2-0 og gikk med dette videre med fjerdeplass.

Kjent motstand i sluttspillet

OG var ikke alene om å kvalifisere seg til The International fra Europa. Tundra som toppet gruppe B viste ingen nåde mot «regionsbrødrene» fra kontinentet. Tundra satte tempo fra start i begge kampene og var tydelig laget som hadde størst kontroll på «metaet». Med 0-2 tap ventet det nedre sluttspillet på OG.

Igjen ventet europeisk motstand, denne gang fra Gaimin Gladiators. OG så lenge ut til å vinne 2-0, men mot slutten av kamp to svingte det i feil retning. OG hentet seg likevel inn og tok seieren i kamp tre.

Om Tundra ikke var kjent nok, var definitivt det neste laget det. Ingen ringere enn Team Liquid, «Taiga» sine tidligere lagkamerater. Første kamp var jevnspilt til det sto 25 minutter, da giret Liquid opp et hakk og kvelte OG de siste minuttene. Kamp to ble dessverre langt lettere men Liquid så seg aldri tilbake etter den tidlige ledelsen. En ledelse som økte helt til OG ga seg etter 33 minutter.

LES OGSÅ: Mot uhyre spennende sesongavslutning for Rocket League i Telialigaen

Premiepotten ingen besvær

Helena Kristiansson/ESL

Selv om drømmen om å kunne løfte Aegis ikke ble en virkelighet, tar OG med seg en solid pengepremie hjem fra Singapore. Laget avslutter turneringen sammen med Beastcoast fra Sør-Amerika på 7-8. plass, og begge lagene tar dermed med seg omtrent 4,5 millioner kroner hjem.

Forhåpentligvis er smilet tilbake neste sesong for Tommy og hans OG.

Siste fra forsiden