Team Spirit

Team Spirit fortsetter suksessen - seirer i Arlington Major

Tommy «Taiga»  Le og OG endte på fjerdeplass etter tap mot de gamle rivalene i LGD.

Team Spirit hever trofeet som major-vinnere i Texas
PGL eSports

Tommy «Taiga» Le og resten av OG skulle så gjerne ha forsvart sin forrige major-tittel fra Stockholm, men måtte se seg slått av rivalene fra LGD i sluttspillet.

Som sesongens siste major ble turneringen i Texas naturligvis den mest nervepirrende både for spillere, trenere og fans verden over. En god plassering her ville ikke bare gi mange hundre tusen kroner på konto, men også en direkte plass til The International 2022, der lagene spiller om hundrevis av millioner kroner.

Visumproblemer

Ikke overraskende ble det problemer for mange lag og spillere i det visum skulle sikres til USA. Flere russiske spillere som Ivan «Pure» Moskalenko fra Entity og Mikhail «Misha» Agatov fra OG fikk ikke reise. Samme vei endte det for den russiske treneren til OG, Evgenii «Chuvash» Makarov som også måtte utebli fra turneringen. Heldigvis kunne Sébastien «Ceb» Debs nok en gang steppe inn for OG.

Fnatic hadde hele tre spillere som ikke fikk visum, og Thunder Awaken, Royal Never Give Up og Talon Esports måtte alle spille med reserver.

Les også:Sjokkovergang til Apeks - signerer fransk legende

Kampen om The International

Team Spirit

Vis mer

ua Illya «Yatoro» Mulyarchuk
ru Alexander «TORONTOTOKYO» Khertek
ru Magomed «Collapse» Khalilov
ua Miroslaw «Mira» Kolpakov
ru Yaroslav «Miposhka» Naidenov

Det ble til slutt uhyre spennende for lagene som balanserte på en kniv når det handlet om å hente nok poeng til kvalifiseringen till The International. EG så sterke ut i kart nummer en mot Entity, men tapte de to neste og var dermed avhengig av hjelp i runden etter. Ironisk nok sikret EG seg plass i The International da beastcoast slo Fnatic ut av turneringen. I fjor var det nettopp EG som slo ut en rekke lag i siste major, som da sikret beastcoast en plass i fjorårets The International.

Les også:Følg med på de norske lagene i major-kvalifiseringen

LGD storfavoritter i finalen

LGD var knallsterke i Texas og surfet seg til førsteplass etter gruppespillet. Laget tok så ut BOOM Esports, OG og Team Spirit på vei til finalen. OG med Taiga vant mot beastcoast og sikret topp fire, men måtte gi tapt i neste kamp mot kinesiske Aster.

Team Spirit på sin side var nummer tre ut av sin egen gruppe og vant i likhet med LGD de to første kampene. Etter tapet i semifinalen vant Spirit 2-1 over Aster og muligheten til revansje over LGD var nå mulig i selve finalen.

Les også
– En åpenbar nøkkelspiller for dem er vel «Marcelious»

LGD åpnet sterkest og fortsatte sin maktprestasjon i det de tok ledelsen 1-0. Neste kart skulle vise seg å bli et absolutt maraton der begge lagene nektet å gi seg. Hele 75 minutter tok det før Spirit utlignet til 1-1 i kart etter hva som trolig vil gi LGD-spillerne mareritt i kjølvannet av majoren.

Team Spirit var langt mer overbevisende de to neste kampene og viste hvorfor de er regjerende mestere av The International da de sikret seg 3-1-seier og snaue to millioner kroner med seg hjem.

Siste fra forsiden