Skal utfordre profesjonelle Dota 2-spillere med superavansert kunstig intelligens

Hvem vinner?

Bilde fra en tidligere Dota 2-kamp mellom mennesker og OpenAI.
OpenAI

Kunstig intelligens-teknologien har kommet langt, og et av områdene hvor teknologien virkelig testes ut er innen spilling. Et slikt prosjekt er OpenAI, et forskningsinitiativ sponset av blant andre Tesla-grunnlegger Elon Musk og Microsoft, som nå skal utsettes for en skikkelig test.

OpenAI-bloggen kan man nemlig lese at systemet skal utfordre profesjonelle topputøvere i strategispillet Dota 2 under den store The International-turneringen i august. Før dette skal systemet spille mot toppspillere i en kamp som vil bli sendt live på nettet den 28. juli, som kan følges på Twitch-kontoen til OpenAI.

180 år med spilling hver dag

Valve

OpenAI har allerede «trent» i lengre tid på Dota 2, og har hittil beseiret flere lag med amatør- og semiprofesjonelle spillere. Dette regnes som en milepæl innen kunstig intelligens med tanke på kompleksiteten til denne type spill, og ifølge OpenAI vil systemer som takler slike oppgaver kunne få en rekke bruksområder utenom spill.

Ifølge OpenAI lærer systemet å spille på egen hånd gjennom å spille «mot seg selv» med en mengde som tilsvarer hele 180 år (!) med spilling hver eneste dag. Systemet består av fem såkalte «nevrale nettverk» som maskinvaremessig benytter til sammen 256 grafikkprosessorer og 128 000 CPU-kjerner. Det er en oppskalert utgave av OpenAI-systemet vi skrev om allerede i januar i fjor.

Mer teknisk informasjon om prosjektet kan du finne på OpenAI-bloggen, og i videoen under ser du en video fra en tidligere kamp mellom mennesker og OpenAI som demonstrerer noe av det systemet har lært seg hittil.

Les også: Dota 2 har fått Battle Royale-modus »

Siste fra forsiden