Valve slipper snart sitt første nye spill på flere år

Kortspillet Artifact har fått dato.

Skjermbilde fra Artifact.
Valve/Steam

Med unntak av Dota 2 har Valves spillsatsing de siste årene vært temmelig laber, men til høsten kommer det omsider et splitter nytt spill fra selskapet. Kortspillet Artifact lanseres nemlig den 28. november i år, kan man lese på Steam.

Spillet slippes til PC-, Mac- og Linux-plattformene, og i løpet av neste år skal det også komme iOS- og Android-versjoner.

Skjermbilde fra Artifact.
Valve/Steam

Ambisiøst

Artifact ble først kunngjort for et års tid siden og er altså et digitalt samlekortspill litt i samme gate som Magic: The Gathering. Spillet kommer med mer enn 280 kort i pakken som legges ut for salg den 28. november, inkludert 44 helter.

Valve avslørte overfor Ars Technica at pakken kommer med to basis-kortstokker med både helter, gjenstander og andre typer kort, samt kortstokker med vilkårlige kort som hver inneholder minst ett sjeldent kort. Flere kort vil bli tilgjengelig for kjøp etter hvert.

Med Artifact har Valve ambisjoner om å gi samlekortentusiaster den «dypeste» spillmekanikken noensinne i et kortspill i denne sjangeren, og om det lever opp til dette gjenstår selvsagt å se.

I et intervju i mars i år sa Valve-grunnleggeren Gabe Newell at selskapets spillsatsing skal trappes kraftig opp fremover, og at Artifact blir det første av flere spill som er underveis som en del av denne satsingen.

Les også: Valve satte ny rekord i utestengelser på Steam »

Siste fra forsiden