Gabe Newell: – Valve skal begynne å få ut spill igjen

Og Newell ønsker å følge i Nintendos fotspor fremover.

Gabe Newell har bekreftet at spillsatsingen skal trappes opp.
Valve

Valve skrev seg inn i spillhistorien med sin ikoniske Half-Life-serie og den populære modden Counter-Strike, men med unntak av Dota 2 har spillsatsingen fra selskapet vært ganske laber de siste årene til fordel på satsing på Steam-plattformen og noen VR-fremstøt. Dette vil nå endre seg, skal vi tro sjefen sjøl.

Som blant andre PC Gamer rapporterer deltok Valve-grunnlegger Gabe Newell nylig på et pressearrangement i forbindelse med deres kortspill Artifact, hvor han kunne bekrefte at spillsatsingen til selskapet nå skal trappes skikkelig opp.

– Artifact er det første av flere spill som skal komme fra oss. Så det er for så vidt gode nyheter. Hurra! Valve skal begynne å få ut spill igjen, sa Newell under arrangementet.

Misunnelig på Nintendo

Får vi snart se mer Half-Life, mon tro?
Valve

Ifølge Valve-sjefen har de imidlertid tenkt å kombinere spillsatsing med maskinvaresatsing, og på dette området peker Newell på Nintendo som et forbilde.

– Vi har alltid vært litt misunnelige på selskaper som Nintendo. Når Miyamoto setter seg ned og tenker på den neste versjonen av Mario eller Zelda tenker han på hvordan kontrollen skal se ut, i tillegg til grafikk og andre egenskaper. [...] Og han kan få maskinvaren til å virke så god som mulig fordi han samtidig designer programvaren som utnytter den. Så det er noe vi har vært misunnelig på, og det er noe vi kommer til å benytte oss av, sa Newell.

Akkurat hvordan denne satsingen på utvikling av program- og maskinvare samtidig skal arte seg ville Valve-grunnleggeren ikke dele så mye flere detaljer om, og ei heller vet vi hvilke spill som planlegges. Om man skal legge litt godvilje til kan det være at Half-Life 3, om det noensinne kommer, kan spilles på en eller annen type spesialisert maskinvare.

Mer Half-Life er nok det som er mest etterlengtet blant spillere, og mange har sågar gått til det steg å rette sinnet sitt mot Dota 2 som syndebukken for manglende Half-Life-satsing.

Gabe Newell er blant USAs rikeste personer »

Siste fra forsiden