Steam-brukere gir Dota 2 skylda for mangelen på mer Half-Life

MOBA-spillet bombarderes av negative anmeldelser.

Valve, montasje Gamer.no

Like før helgen publiserte tidligere Half-Life-forfatter Marc Laidlaw det som tilsynelatende er en oppsummering av Half-Life 2: Episode 3s planlagte historie. For noen var det spennende å se hva Valve hadde i tankene for det etterlengtede spillet, men mange har tolket avsløringen som at utvikleren har lagt den populære serien på hylla.

Nettopp det er ikke fans videre fornøyd med, og flere har rettet sin frustrasjon mot et annent av Valves storspill: Dota 2.

Vil heller ha Half-Life enn Dota

De siste dagene har spillere flokket til Dota 2s Steam-side for å skrive negative brukeranmeldelser for spillet. Flesteparten virker å tro at Valves satsing på Dota 2 er det som hindrer produksjonen av mer Half-Life. Noen kjefter også på utvikleren for mangelen på Left 4 Dead 3 og annonseringen av Dota-samlekortspillet Artifact.

Blant klagekoret er flere som knapt har rørt spillet, og tydeligvis bare er irriterte på selskapet. Enkelte har imidlertid brukt flere tusen timer på Dota 2, som de nå visstnok angrer på.

Andre Dota 2-fans har så smått begynt å kjempe tilbake, og her og der finner man også positive tilbakemeldinger. Det har imidlertid ikke hindret spillets nylige anmeldelser i å falle fra «Veldig positive» til «Blandet» på kun kort tid.

I skrivende stund er 37% av de over 18 000 brukeranmeldelsene publisert den siste måneden negative. Med tanke på at dette angrepet først begynte for er par dager siden er det et ganske betydelig tall. Totalt sett er fortsatt 88% av anmeldelsene positive.

For noen år siden oppsummerte vi sagaen om Half-Life 3:
Vi lurte da på om myten om Half-Life 3 har blitt større enn spillet »

Siste fra forsiden