Valve har annonsert nytt spill

Men det er ikke Half-Life 3. I stedet vil de ta opp konkurransen med Hearthstone.

Den offisielle teaser-videoen.

Det hører til sjeldenhetene at Steam-giganten Valve annonserer helt nye spill, men i natt skjedde det. Selskapets nyeste tilskudd til katalogen heter Artifact: The Dota Card Game, og ble presentert med en kort teaser på e-sportarrangementet The International.

Lite konkret informasjon

Spillets logo (fra teaser-videoen)..
Valve

Dessverre hadde ikke Valve særlig mye å si om det nye spillet. Vi vet at det kommer til neste år, men ikke hvilke plattformer det lanseres på (Steam er vel i alle fall selvsagt). Vi vet også at utviklingen ledes av Brad Muir, en veteran fra Double Fine Studios der han tidligere var ansvarlig for prosjekter som Iron Brigade og Massive Chalice.

Ellers forteller jo undertittelen «The Dota Card Game» at figurene på samlekortene i spillet vil være hentet fra Dota-universet. Ifølge Sean «Day9» Plott, som sa noen ord om spillet fra scenen, testes det allerede tungt hos Valve, og utfra hans beskrivelse ser det ut som det vil ha en variant av «lane»-systemet fra Dota 2.

Med dette spillet ser Valve ut til å ville gå i strupen på Blizzard, som har hatt stor suksess med sitt Hearthstone. De må også konkurrere med The Witcher-skapernes Gwent og Bethesdas The Elder Scrolls Legends, i det som i større og større grad virker som en overfylt sjanger.

Publikums reaksjon da undertittelen «The Dota Card Game» dukket opp på storskjermen på The International var i alle fall ikke udelt positiv – det er vanskelig å ikke legge merke til et skuffet «Aaaww!» fra mange av tilskuerne.

Du kan i alle fall følge med på den offisielle Twitter-kontoen, om du syntes spillet virker spennende.

Siste fra forsiden