Forfatteren bak Half-Life 2: Episode 3 har lagt ut hele plottet

Slik skulle Half-Life 2-sagaen ende.

Valve

Etter år med spekulering, rykter, kryptiske lovnader og knust håp, har vi nå fått en slags konklusjon til Half-Life 2-sagaen. Natt til fredag la tidligere Half-Life-forfatter Marc Ladilaw ut et blogginnlegg som virker å være en oppsummering av historien som skulle fortelles i Half-Life 2: Episode 3 for over ti år siden.

En kopi av Ladilaws plot-oppsummering.
Skjermbilde, NeoGAF

I skrivende stund er Ladilaws blogg nede, men du kan lese hele innlegget i bildet til høyre.

Navnene er endret litt, og kjønnene på figurene er stokket om – antageligvis for å unngå advokattrøbbel – men om du bryr deg nok til å lese hele greia skjønner du godt hvem «Gertie Fremont», «Alex Vaunt» og «Wanda Bree» egentlig er.

Som ventet skulle Episode 3 ta Gordon og Alex til et skip kalt Borealis (kalt Hyperborea i Ladilaws omskriving), som huser et kraftig våpen. I tillegg kan det se ut som om Valve ikke hadde noen planer om å avslutte Half-Life-sagaen etter Episode 3, og at den slutter på en veldig åpen måte.

Snipp, snapp, snute?

Angivelig lekket konseptkunst fra Half-Life 3: Episode 3.
ValveTime.net

Noe av det mest interessante med hele stuntet er hva det impliserer for Half-Lifes fremtid hos Valve. Det er vanskelig å lese Ladilaws innlegg som noe annet enn et endelig punktum for en serie som spillutvikleren for lengst virker å ha gått i glemmeboken. De fleste som jobbet med de kreative aspektene av Half-Life hos Valve har forlatt selskapet, og det er lite som tyder på at spillgiganten noen sinne ønsker å gå tilbake til Gordon Freemans stemningsrike eventyr.

Half-Life 2: Episode 3 skulle opprinnelig være det avsluttende kapittelet i det episodiske trekløveret som Valve jobbet med etter Half-Life 2. Mens vi fikk de to første episodene i 2006 og 2007, ble det tredje kapittelet dyttetlenger og lenger frem i kalenderen, helt til Valve ikke sa noe om spillet lenger.

Vi vet ikke mange spesifikke detaljer om hva som skjedde med Half Life 2: Episode 3. Faktisk ble episoden bare såvidt annonsert i tandem med en annen pressemelding da Valve omtalte satsingen som «en trilogi» i 2006. Det vi vet helt sikkert er at Valve opprinnelig hadde planer om å slippe episoden i 2007, men etter at de to andre episodene ble lansert senere enn ventet ble dette sannsynligvis endret.

For noen år siden oppsummerte vi sagaen om Half-Life 3:
Vi lurte da på om myten om Half-Life 3 har blitt større enn spillet »

Siste fra forsiden