Valve jobber med tre fullverdige VR-spill

Half-Life-utvikleren trapper opp satsingen på kvalitetsinnhold til VR-brillene.

Valve-sjef Gabe Newell har store ambisjoner for VR-fremtiden.
Valve

Mens vi venter på mytiske Half-Life 3, som muligens aldri kommer, har utvikleren Valve i det minste mye spennende på gang i VR-verdenen i kraft av å være medutvikleren bak HTC Vive-brillene. Fullverdige spillopplevelser til VR-brillene er imidlertid ennå litt mangelvare, men dette skal Valve nå fikse på.

Som blant andre Gamasutra og Eurogamer melder avslørte nemlig Valve-grunnleggeren Gabe Newell på en pressekonferanse nylig at utvikleren jobber med hele tre nye VR-titler.

Store ambisjoner

Newell kunne bekrefte at det ikke dreier seg om demo-lignende affærer som vi allerede har en god del av på VR-fronten, men derimot fullverdige spill. Spillene skal benytte både Unity-motoren og Valves egen spillmotor Source 2, men utover dette foreligger det ennå fint lite informasjon om den nye VR-spillsatsingen.

Valve har tro på HTC Vive, og trapper opp satsingen på spill til brillene.
Vegar Jansen, Tek.no

Valve-grunnleggeren antydet videre at studioet har store ambisjoner når det gjelder å produsere VR-spill som står på egne ben i tiden fremover.

– VR kommer ikke til å bli en suksess dersom alle bare tar eksisterende innhold og putter det inn i en VR-verden, sa Newell på pressekonferansen. Han viste til det faktum at Valve selv har laget VR-versjoner av noen sine tidligere spill, og at det ikke var noe «attraktivt» ved disse annet enn at det var nytt.

Newell uttalte ellers at han tror VR-teknologien kommer til å forbedres drastisk i løpet av de neste par årene, som han mener blant annet vil innebære at både oppløsning og oppdateringsfrekvenser vil bli mye høyere enn på PC-er og mobiler. Hvorvidt noe av dette slår til gjenstår selvsagt å se.

Snart kan du bruke PlayStations VR-briller til å se 3D-filmer »

Siste fra forsiden