PlayStation 4 får snart støtte for eksterne harddisker og 3D-filmer

Etterspurte funksjoner på plass i kommende oppdateringer.

Stor PlayStation 4-oppdatering er underveis.
Colourbox/23023361

Det er en liten stund siden sist vi fikk en stor PlayStation 4-oppdatering, men i et blogginnlegg har Sony nå gjort rede for hva vi kan vente oss i den neste omfattende systemoppdateringen. Denne vil blant annet by på et par etterlengtede, nye funksjoner.

Den mest nevneverdige endringen er nok at den kommende 4.50-oppdateringen, som har fått kodenavnet Sasuke, vil gi PlayStation 4 støtte for å koble til eksterne harddisker via konsollens USB 3.0-innganger.

Den mest velkomne endringen i den nye oppdateringen er nok støtten for eksterne harddisker.
Sony

Med tanke på de relativt store installasjonene mange moderne spill krever, er nok dette en kjærkommen nyhet for mange. Det er som kjent mulig å oppgradere harddisken på konsollen, men støtte for eksterne harddisker vil altså gi vesentlig større rom å boltre seg på.

3D-støtte via PSVR

Sony skriver at den nye støtten er kompatibel med harddisker på opptil 8 terabyte i størrelse. Brukere kan laste ned innhold direkte til de eksterne diskene, og man har enkel tilgang til innholdet på enheten gjennom den vanlige innstillingsmenyen på konsollen.

I tillegg til dette vil den nye PlayStation 4-oppdateringen gi deg mulighet til å se 3D-Blu-ray-filmer med konsollens VR-briller PSVR. Det betyr at du altså ikke lenger trenger å være i besittelse av en 3D-TV og Blu-ray-spiller som støtter 3D for å kunne se filmer i dette formatet.

Oppdateringen byr også på ny hurtigmeny som dekker mindre av spillskjermen enn tidligere.
Sony

Flere mindre endringer

Ellers byr oppdateringen også på et knippe mindre endringer av mer estetisk art, blant annet en oppfrisket hurtigmeny som dekker mindre av spillskjermen enn tidligere og som har flere menyvalg. I tillegg er varslingsmenyen forenklet slik at man kan se alle varslinger på samme sted.

Oppdateringen byr ellers på muligheten til å justere på bakgrunnsbilder slik at man kan gjøre ikoner og tekst på hjemskjermen tydelige uansett om bakgrunnsbildet skulle ha veldig lyse partier. Sony skal avsløre enda mer informasjon ganske snart, inkludert lanseringstidspunktet til den nye oppdateringen.

Fallout 4 vil også snart få stor oppdatering: Den gjør spillet mye finere på PlayStation 4 Pro »

Siste fra forsiden