Gabe Newell.
Gabe Newell. (Bilde: Valve)

– Valve-sjefen er blant de 100 rikeste i USA

Gabe Newell estimeres å være god for 34 milliarder kroner.

Valve-sjef Gabe Newell har karret seg opp til 97. plass på Forbes liste over de 400 rikeste i USA. Nettstedet estimerer at gründeren nå er verdt 5,5 milliarder dollar, noe som tilsvarer om lag  34, 4 milliarder norske kroner. Dette gjør ham også til den 43. rikeste i tech-industrien, ifølge nettstedet. 

Den 54 år gamle spillindustrimogulen har dermed fått litt mer å rutte med de siste fire årene – da landet estimatet på 4,1 milliarder dollar. 

Med Valves fortsatte posisjon i PC-spillmarkedet med nettbutikken og -tjenesten Steam er det ikke så overraskende at Newell fortsetter å klatre. Vi i spillverdenen skjønner at det blir gode penger av å ta 30 prosent av alle spillsalg og alt fra 5 til 15 prosent på alle transaksjoner som skjer på markedsplassen.

Forbes påpeker at regnestykket innebærer at man tror at Newell eier like over halvparten av Valve. Siden selskapet ikke er børsnotert, har man ikke et helt sikkert innsyn i den konkrete eierandelen. 

Frontfigur

Gabe Newell har siden oppstarten markert seg som en tydelig frontfigur for Valve og Steam. Toppsjefen er kjent for å være åpen for tilbakemeldinger, og kan finne på å svare på tilfeldige e-poster fra fans og brukere, selv om han de siste årene har vært mindre aktiv utad.

Newell startet Valve i 1998 sammen med Mike Harrington, etter at de to forlot Microsoft. Valve ble først kjent som en spillutvikler med godt mottatte spill som Half-Life, og senere Portal og Team Fortress 2. Siden lanseringen av Dota 2 i 2013 har selskapet for det meste fokusert på å bygge videre på og vedlikeholde Steam.

I august annonserte Valve et nytt spill.
Artifact: The Dota Card Game skal ta opp kampen med Hearhstone »

Portal

Windows
Slippdato: 10. oktober 2007
Sjanger: Gåteløsning
Utvikler: Valve Software
Utgiver: Steam

Half-Life 2

Mac
Slippdato: 16. november 2004
Sjanger: Action
Utvikler: Valve Software
Utgiver: Vivendi Universal Games

Half-Life 2: Deathmatch

Windows
Slippdato: 1. november 2004

Kommentarer (12)

Forsiden akkurat nå

Til toppen