Valve satte ny rekord i utestengelser på Steam

Nesten 100 000 kontoer røk med i løpet av forrige uke.

Skjermdump, Gamer.no

Sommeren er høysesong for mye, også spill-utestengelser viser det seg. Den seneste statistikken hos nettstedet SteamDB viser nemlig at juli måned så langt har bydd på en aldri så liten rekord i antall bannlysinger fra Valves populære plattform, melder blant andre Eurogamer.

Torsdag den 19. juli ble det foretatt hele 61 264 VAC-utestengelser (Valve Anti-Cheating) og 27 383 «game bans» på Steam, som skal være ny dagsrekord. Til sammen ble det iverksatt rundt 95 000 Steam-utestengelser i løpet av forrige uke.

Skjermdump, SteamDB.info

Knuser ett år gammel rekord

Forrige gang vi meldte om en stor utestengelsesbølge på Steam var for temmelig nøyaktig ett år siden, i juli 2017. Da ble 40 000 unike kontoer utestengt av VAC og 5000 kontoer utestengt via «game bans» på én dag. Denne rekorden er altså nå grundig slått av denne månedens bannlysningsbølge fra Valve.

Som SteamDB selv bemerker i statistikken kan ikke hver enkelt Steam-konto sjekkes hver dag for utestengelser i inneværende måned, som trolig betyr at tallene er konservative anslag. Det reelle tallet kan dermed være en del høyere.

VAC er et Valve-utviklet, automatisert system som er designet for å oppdage juksing på brukeres datamaskiner. Dersom en bruker kobler seg opp mot en VAC-sikret server fra en datamaskin med identifiserbare jukseprogrammer installert, vil VAC bannlyse brukeren fra å spille det spesifikke spillet på VAC-sikrede servere i fremtiden.

«Game bans» er et system som lar utviklere selv implementere sine egne løsninger for å oppdage og bannlyse urokråker, og da spesielt juksemakere. Dette fungerer ved at utviklerne selv melder fra til Valve, som i sin tur stenger kontoen ute fra det aktuelle spillet.

Les også: Populær PUBG-streamer ble bannlyst for å ha spilt med juksemaker »

Siste fra forsiden