Populær PUBG-streamer ble bannlyst for å ha spilt med juksemaker

«Shroud» må bøte med utestengelse.

Shroud under en økt med PUBG. Nå er han utestengt i en måned.
Skjermdump/Twitch

Juksing er et utbredt problem i spillverdenen, og Playerunknown's Battlegrounds er blant spillene hvor juksemakerne trives best – og slåes hardest ned på. Nå har en kjent person blitt bannlyst for kun å ha spilt sammen med en person som jukset, melder Kotaku.

Spilleren det dreier seg er Michael Grzesiek, bedre kjent under kallenavnet «Shroud», et velkjent navn i det profesjonelle Counter-Strike-miljøet.

Beklaget til seerne

Grzesiek er altså også en ivrig PUBG-spiller og har fått et stort publikum som følger direktesendingene hans på Twitch. I en nylig PUBG-økt havnet Grzesiek på samme lag som en person som jukset, og det var nok til at Grzesiek selv ble bannlyst fra spillet i én måned.

Den populære PUBG-streameren skal altså ikke ha jukset selv, men satt blant annet på med juksemakeren i en flyvende bil og fikk hjelp av hackeren til å finne fiender som han senere drepte.

Han bekreftet selv det inntrufne i en video på Twitch, hvor han forklarer at han visste nøyaktig hva han gjorde og innrømmer at det ikke var en god idé å spille på lag med en person han visste var en juksemaker. I videoen beklager han også overfor følgerne sine.

PUBG har hatt et stort jukseproblem i lang tid, og utvikleren bannlyser stadig store mengder spillere som tyr til ulovlige metoder for å skaffe seg fortrinn i spillet. Anti-juksetiltak er også en av utvikleren topp-prioriteter for spillet fremover.

Les også: Fersk PUBG-oppdatering pusser opp spillets nyeste brett »

Siste fra forsiden