Jukseproblemet i PUBG fortsetter å øke kraftig

Over en million spillere ble bannlyst bare i januar.

Bluehole

Anti-juksetjenesten BattleEye melder nå i en Twitter-melding at hele 1 044 000 spillere ble bannlyst fra det populære skytespillet Playerunknown's Battlegrounds bare i løpet av januar måned. Dermed har vi fått enda en indikasjon på hvor utbredt juksingen er blant PUBG-spillerne.

Ifølge BattleEye fortsetter problemet dessverre bare å eskalere, så selv om mange juksemakere fanges opp er det altså tydelig at arbeidet med å få has på fenomenet trolig må intensiveres ytterligere i tiden fremover.

Stor økning den siste tiden

I en annen Twitter-melding fra slutten av desember opplyste BattleEye at de hadde bannlyst 1 500 000 spillere til sammen siden starten, så økningen har altså vært ganske markant den siste tiden. I midten av oktober lå tallet til sammenligning på 322 000 bannlyste PUBG-spillere.

Playerunknowns Battlegrounds
Bluehole

Ifølge anti-juksetjenesten er de aller fleste av de som kastes ut av spillet fra Kina, og det er uvisst akkurat hvordan den demografiske fordelingen er utover dette.

Kampen mot juksingen i PUBG er trappet kraftig opp den siste tiden. Nylig meldte vi at den kinesiske spillgiganten Tencent, som skal distribuere mobilversjonen av PUBG i Kina, har begynt å samarbeide både med politiet i Kina og med utvikleren om å slå ned på juksemakerne. Dette har blant annet resultert i at 120 mistenkte utviklere av jukseprogramvare for PUBG har blitt arrestert.

Også andre tar juksing på stadig større alvor. Epic Games opplyste i høst at BattlEye nå har blitt integrert i den nye oppdateringen av Fortnite og at spillet har fått bedre anti-jukseløsninger i form av blant annet en egen rapporteringsknapp som gjør at man enkelt kan melde fra om juksemakere.

Det jukses også i gamle spill: Donkey Kong-stjernen Billy Mitchell anklages for å ha løyet om sine verdensrekorder »

Siste fra forsiden