PUBG har fått hjelp fra verdens største spillselskap til å bekjempe juksing i spillet

120 utviklere av jukseprogrammer ble arrestert takket være spillgiganten Tencent.

Bluehole

Det er en kjent sak at det populære skytespillet Playerunknown's Battlegrounds er særskilt utsatt når det gjelder juksemakere, men utviklerne har heldigvis tatt saken på stort alvor. Nå melder Bloomberg at de har fått hjelp fra ingen ringere enn verdens største spillselskap i kampen mot juksing – og det har gitt resultater.

Med assistanse fra den kinesiske spillgiganten Tencent, som skal distribuere mobilversjonen av PUBG i Kina, har nemlig 120 mistenkte utviklere av jukseprogramvare for PUBG nylig blitt arrestert.

Playerunknowns Battlegrounds
Bluehole

Digert selskap

Tencent er et holdingselskap med eierinteresser i hundrevis av selskaper innen teknologi, media og underholdning, og er den største aktøren i verden på flere områder når det gjelder markedsverdi, inkludert spill. De har større omsetning innen spill enn både Microsoft og Sony.

I samarbeid med kinesisk politi slo selskapet altså kraftig ned på PUBG-juksingen, som er et særlig stort problem i Kina, landet med den største andelen utøvere av spillet i verden.

Det skal dreie seg om til sammen 30 saker hvor utviklere har utviklet programmet som gir spillere urettferdige fordeler i PUBG, blant annet røntgensyn som gjør at man kan se gjennom vegger og automatiske siktefunksjoner. Den omfattende juksingen i spillet skremmer visstnok mange nybegynnere bort fra spillet.

Juksing er et vedvarende problem i PUBG, og utvikleren jobber hardt med å bli kvitt problemet. BattlEye, et selskap som lager anti-jukseprogramvare til blant annet dette spillet, kunngjorde i oktober at mellom 6000 og 13 000 spillere bannlyses fra spillet hver dag på grunn av juksing. Godt over 300 000 var bannlyst på det tidspunktet.

PUBG har blitt skikkelig populært på Xbox One X »

Siste fra forsiden