PUBG-utviklerne bannlyser 6000 spillere hver dag

Og den siste tiden har rekordmange juksere blitt kastet ut på kort tid.

Bluehole

Det populære skytespillet Playerunknown's Battlegrounds (PUBG) plages som mange andre nettbaserte spill av mange juksemakere, og nå har vi fått litt innsikt i akkurat hvor omfattende problemet er. Det melder nettstedet PC World.

Anti-juksetjenesten BattlEye la nemlig ut en Twitter-melding nylig hvor de opplyste at mellom 6000 og 13 000 spillere bannlyses fra spillet hver dag på grunn av juksing. Bare i løpet av 24 timer før helgen skal hele 20 000 spillere ha blitt kastet ut av spillet.

322 000 bannlyst så langt

BattlEye er et selskap som lager anti-jukseprogramvare som integreres inn i spill og fanger opp hacking og juksing automatisk. Programvaren benyttes blant annet i spill som Conan Exiles, Arma-spillene, Rainbow Six og altså PUGB.

Bluehole

I en separat Twitter-melding opplyser BattlEye at til sammen 322 000 spillere hittil er blitt bannlyst fra PUGB på grunn av juksing. Dette tallet er over det dobbelte av hva det var for bare én måned siden, da utvikleren av spillet selv kunngjorde at BattlEye hadde bannlyst 150 000 spillere.

Ifølge anti-juksetjenesten er de aller fleste av de som kastes ut av spillet fra Kina, men det er uvisst hvordan den demografiske fordelingen er utover dette.

Også andre tar juksing på stadig større alvor. Epic Games opplyste nylig at BattlEye nå har blitt integrert i den nye oppdateringen av Fortnite og at spillet har fått bedre anti-jukseløsninger i form av blant annet en egen rapporteringsknapp som gjør at man enkelt kan melde fra om juksemakere.

Playerunknown's Battlegrounds har nå fått sterk konkurranse: Fortnite Battle Royale har nemlig blitt svært populært på kort tid »

Siste fra forsiden