Norwegian Battlegrounds - PUBG

Sluttspillplassene skal gjøres opp i Norwegian Battlegrounds

– Vi sitter veldig behagelig, sier Santi-Bio «Biothaiful» Bunsophon i All Against Us.

Santi-Bio «Biothaiful» Bunsophon og All Against Us har hatt god kontroll i Norwegian Battlegrounds.
PUBG Corp/Privat/Montasje: Gamer.no

Siste runde av Norwegian Battlegrounds står for tur, og flere av lagene skiller seg ut i kampen om sluttspillplassene. Forrige uke pratet vi med Rolf Ivar «Serix» Gustavsen i Ronin Horde, som fremdeles har en klar ledelse i pulje B. Enda større er ledelsen til Gamefraym i pulje A.

Kampene i Norwegian Battlegrounds vises på Twitch-kanalene til Gamer.no og Matchpoint tirsdag fra klokken 19:00 »

Denne uken tok vi en prat med Santi-Bio «Biothaiful» Bunsophon som er manager for All Against Us og Patrick «Flow1e» Florelius i MeetYourMakers. Begge ligger foreløpig på en andreplass i hver sin pulje. Pulje A er riktignok langt mer åpen, og selv om overraskelser kan skje i pulje B, er det nok hit den største nerven befinner seg.

LES OGSÅ: «Jeemzz» dominerte da Liquid lekte seg til PUBG-seier i Berlin

– Spillere som jeg selv har håndplukket

DISSE SPILLER FOR ALL AGAINST US

Vis mer

Peter «MrTedd» Arlar Rune
Rune «Aaab» Salvesen
Aleksander «TekkerZ» Handeland
Aleksander «Himannen» Slungaard

Bunsophon som tidligere har erfaring fra lag som blant Riddle, Starwish og nDurance, spiller også selv i førstedivisjon, men ikke for laget han er manager for All Against Us.

– Jeg har egentlig lagt opp men spiller for Downed But Im Safe som også stiller et førstedivisjonslag. Oppi alt dette er jeg også støttekontakt for det fantastiske laget All Against Us. Spillere som jeg selv har håndplukket for å bli Norges beste lag. Grunnen til at jeg ikke spiller for dette laget selv er at jeg ikke holder deres nivå, forteller Bunsophon og legger til.

Santi-Bio «Biothaiful» Bunsophon er manager for All Against Us, men spiller for Downed But Im Safe.
Privat

– De ruller over flere europeiske og nordiske turneringer for øyeblikket og er med å kjempe om en Contenders-plass i PUBG Europe League. Lagets styrke er de individuelle ferdighetene. De er ekstreme skyttere som er bedre enn utrolig mange der ute. Det er egentlig ingen svakhet i laget enn at de kan ha en dårlig dag og av til, men ellers er dette laget ganske så dominerende.

Manageren forteller at selv om de har hatt god kontroll i hjemlig liga, kunne de med en mer kynisk tilnærming vist seg fra en enda bedre side.

– Laget har gjort det godt siste ukene. Det startet litt tregt da vi er vant med å spille mot lag som holder høyere nivå daglig i treningskamper og andre turneringer. Norwegian Battlegrounds er en liga vi egentlig burde ha dominert mer, mer enn det Ronin Horde har gjort, men vi har egentlig brukt mest tid på å kjøre etter folk og går for kills. Det gjør at vi enten tidlig eller vinner kamper med masse kills. Det er en grunn til vi ligger der vi ligger, men vi burde egentlig ha hatt en førsteplass om vi ikke hadde tullet så mye. Det blir litt useriøsitet når vi vet at vi har allerede sikret oss en sluttspill plass.

Tross en andreplass ønsker Bunsophon gjerne å overbevise i siste serierunde. Manageren trekker også frem spenningen rundt de siste sluttspillplassene og nedrykksstriden.

– Vi sitter veldig behagelig, guttene har fått beskjed av meg om å ha det gøy. Men om vi klarer å spise opp ledelsen til Ronin Horde, så skal vi gjøre det og vise at vi er Norges mest dominerende lag. Der det er mest spenning i siste serierunde er de lagene som ligger og kjemper om nedrykk og sjette- til tiendeplass som kjemper om en sluttspillplass. Vi får se om vi klare å dukke opp og ødelegge for et lag eller to der.

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

Bunsophon trekker frem Gamefraym som deres argeste konkurrent i jakten på tittelen og mener de selv er en av favorittene inn mot sluttspillet.

– Vi frykter egentlig ingen da vi ønsker å holde hode høyt, men om vi måtte velge en så er det Gamefraym som er veldig stabile og har gjort sine ting bra i alle turneringer. Ambisjonene til All Against Us er å vinne. Andreplass er første taper og vi skal kjempe til siste slutt for den seier og kalle oss selv Norges mestere. Jeg har troen på at vi er en av favorittene i et sluttspill, avslutter Bunsophon.

Slik ser tabellen ut før siste serierunde i pulje B.
Gamer.no

Åpent til siste slutt

DISSE SPILLER FOR MEETYOURMAKERS

Vis mer

Patrick «Flow1e» Florelius
Thomas «Triquo» Reuser
Chris Leon «cLayzilla2k» Johansen
Mathias «MagikerN» Ølver Eriksen

I den andre puljen finner vi Patrick «Flow1e» Florelius og MeetYourMakers som også ligger på andreplass i sin pulje. Florelius er relativt fornøyd med sesongen til nå.

– Jeg syns det har vært helt greit, litt mange runder for hvor seriøst noen av lagene tar det, noen lag dropper blant annet ut. Men har vært gøy å ha noe og spille. Vi har kun hatt som fokus å ha det gøy når vi spiller.

Med 120 poeng og nærmere 40 ned til niende er MeetYourMakers også relativt sikre inn mot sluttspillet. Der har de store forventninger forteller Florelius.

– Jeg har store forventninger til sluttspillet. Vi visste siden første uken at vi måtte være topp åtte i gruppen vår for å kvalifiseres til sluttspillet, og merket fort at vi uten problemer skulle klare det. I sluttspillet vil vi bare kjøre på enda hardere, spille mer metodisk og gå for seieren. Det blir en god kamp om de øverste plasseringene ser jeg for meg.

Florelius mener også at ligaen har vært etterlengtet for det norsk miljøet, men mener det ikke er så viktig om det innlemmes i Telialigaen eller ei.

– Jeg syns Norwegian Battlegrounds er et «must» i det norske miljøet, det er viktig at vi jobber e-sport opp i Norge og dette er en god måte og gjøre det på. Vi har mange lag som deltar og de som planlegger gjør en god jobb på den siden. Norwegian Battlegrounds kan godt innlemmes i Telialigaen, men ikke nødvendigvis. Det som er viktig er at det får nok oppmerksomhet. Til neste sesong vil jeg foreslå 16 lag i førstedivisjon og 32 lag i andredivisjon.

På bakgrunn av god poengfangst tar de tirsdagens runde med knusende ro.

– Skuldrene er senket, tror vi kunne stått over dagens runde og fortsatt vært i sluttspillet. Har ingenting å si om du er første- eller åttendeplass i gruppen din, avslutter Florelius.

I pulje A er plassene langt fra avgjort, og bare to lag kan føle seg helt sikre på at plassene i denne sesongens sluttspill er sikret. I bunn er det også spenning om hvilke lag som havner på trygg grunn og hvilke som må ut i kvalifisering.

Det er også en intern kamp mellom de to puljelederne om hvilke to som står med mest poeng etter endt serierunde. Hele det innledende seriespillet avgjøres tirsdag klokken 19:00.

Slik ser tabellen ut før siste serierunde i pulje A.
Gamer.no

Siste fra forsiden