Telialigaen - PUBG

PUBG blir en del av Telialigaen

– Bidrar til å ytterligere styrke bredden i norsk PUBG, mener caster Stian «eiefant» Storrvik.

PUBG Corp.

DETTE ER TELIALIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Hearthstone, Rocket League og Playerunknown's Battlegrounds.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de ti beste i landet. Etter ni serierunder avsluttes det hele med et sluttspill mellom de fire beste.

I PUBG er det seks serierunder, og de 16 beste lagene går videre til sluttspillet.

Alt du bør vite om Telialigaen »

Fredag formiddag annonserer Telialigaen at de tar inn Playerunknown's Battlegrounds som sitt femte spill fra og med høstsesongen 2019. Ligaen starter 10. september og vil ha en premiepott på 70 000 kroner. Det skal spilles seks runder, samt sluttspill, og lagene vil være fordelt på minimum tre divisjoner. Alle kampene skal sendes på Twitch-kanalen til Gamer.no og Matchpoint.

Her kan du melde deg på Telialigaen PUBG »

Tor-Steinar Nastad Tangedal, grunnlegger av Gamer.no og leder i Telialigaen begrunner hvorfor akkurat PUBG ble det nye spillet.

Tor-Steinar Nastad Tangedal ser frem til at PUBG blir en del av Telialigaen.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– PUBG har et stort og aktivt norsk miljø og en rekke nordmenn som spiller på et internasjonalt toppnivå. Over 7000 PUBG-spillere er registrert på Gamer.no og i snitt har over 120 lag deltatt i hver turnering arrangert der det siste året. Verktøyene for organisering har også blitt gode nok til at det ikke lenger er grunn til å holde PUBG utenfor Telialigaen. PUBG krever fortatt mer fra oss enn Counter-Strike, League of Legends og Rocket League til sammen, men vi er trygge på at vi er rustet til å ta det neste steget.

Tangedal avkrefter også at Sanhok blir en del av Telialigaen, etter en del kontroverser rundt kartet.

– Sanhok blir ikke en del av PUBG i Telialigaen.

LES OGSÅ: Fem nye nordmenn klare for verdens største PUBG-liga

Tror det vil hjelpe bredden

Stian «eiefant» Storrvik skal caste Telialigaen PUBG.
Privat

Samtidig annonseres den nye casteren for PUBG. Stian «eiefant» Storrvik, kjent fra tidligere kringkastinger i blant annet Norwegian Battlegrounds. Han gleder seg til å komme i gang.

– Telialigaen er noe av det kuleste som arrangeres i Norge på e-sportsiden, og har vært det over lang tid. Når PUBG kommer inn nå, så føles det som om spillet blir tatt ett hakk mer seriøst. Rent praktisk har vi hatt vår egen variant i Norwegian Battlegrounds, men det er litt kulere å delta i Telialigaen enn en stor norsk liga.

Storrvik forteller også at det er litt annerledes å være caster i PUBG enn i andre spilll.

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

– Det er utrolig mye som skjer når 16 forskjellige lag gjør trekkene sine samtidig, og det er utrolig lite som skjer til tider. Det betyr at man må være både høyt og lavt, og det er vanskelig å få med seg alle detaljene underveis. Det er selvfølgelig også det som gjør PUBG-casting enda mer spennende og utfordrende. Jeg gleder meg, forteller Storrvik før han legger til.

– Heldigvis har jeg gode co-castere som har vært med i gamet en stund, og gode støttespillere som hjelper til bak scenen. Sammen skal vi klare å levere et underholdende produkt.

LES OGSÅ: Sahnok inn i kompetetiv PUBG: – De har gått for noe ingen vil ha

Norske spillere har allerede gjort det veldig godt i internasjonal sammenheng, og skryter allerede av bredden som vi har her til lands.

– Norsk PUBG er allerede veldig sterkt internasjonalt. Vi har nå syv spillere i den øverste internasjonale ligaen, og har hatt to spillere som over lengre tid har vært på to av verdens desidert beste lag. Hvis vi ser på ratingen til de 50 beste spillerne i hvert land på Faceit finner vi Norge veldig høyt, jeg tror kanskje det bare er Finland som er foran oss, så bredden rett bak toppnivået er også veldig sterk, forteller Storrvik.

LES OGSÅ: Norske «Aitzy» og Faze seiret i nok en vill PUBG-turnering

Storrvik tror likevel bredden vil få god nytte av Telialigaens satsing, og håper flere talenter vil komme frem.

– Telialigaen vil være med på å ytterligere styrke denne bredden, og forhåpentligvis finner vi noen nye talenter som kan være med og utfordre de på toppen også. Jeg tror at Telialigaen først og fremst er bra for den mer hverdagslige bredden i norsk PUBG, og at vi kan få et høyere generelt engasjement rundt spillet. Jeg forventer at flere vennegjenger og kanskje til og med bedriftslag melder seg på i september, avslutter Storrvik.

Siste fra forsiden