Lag ditt eget Braid

Skjult banelagingsmodus bekreftet av spillets skaper.

Det innovative Braid tok hele verden med storm. Spillet ble utviklet av mannen Jonathan Blow i praksis alene, og først bare utgitt som et nedlastbart spill til Xbox 360. Braid kombinerte gåteløsning og plattformspilling på en helt ny måte, og spillere fikk også gleden av en litt skjult, men samtidig utrolig gjennomført historie med en gåtefull slutt. Spillet høstet haugevis av priser verden over.

PC-eiere lengtet også etter å få tak i spillet, og tidligere i april ble drømmene deres oppfylt. Noe som få har fått med seg, og som må være en av de kuleste ”påskeeggene” i spillhistorien, er at det følger en banelagingsmodus med PC-versjonen. Mange hadde vanskelig for å tro på dette når de observante spillerne som gjorde oppdagelsen først gikk ut med nyheten, men nå har Jonathan Blow selv bekreftet at dette stemmer på Steams forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=839459">forum.

Med den såkalte editoren skal det være mulig å lage sine helt egne brett, og enda stiligere – det skal bli mulig å importere bilder og bruke de som grafikk i dine egne baner. Denne bildeoppdateringen, samt en oppdatering som gjør editoren enklere å bruke skal ordnes så fort Blow har fått fikset de forskjellige problemene PC-versjonen har hatt.

Er du utålmodig har Jonathan nylig skrevet en midlertidig guide for hvordan man skal få det hele til å fungere, men forbered deg på å måtte mikse og trikse litt.

(Kilde: Shacknews)

Siste fra forsiden